Don Lothrop a observat că puţini români cunosc legile şi drepturile pe care le au. Aşadar, şi-a pus în plan să formeze o comunitate virtuală care să discute şi să găsescă soluţii pentru a-şi face auzită vocea în mediul politic.
"Cel mai important lucru într-o democraţie prosperă este atunci când cetăţenii nu se aşteaptă la nimic altceva de la politicieni decât să le asculte ideile. Când merg către aceştia cu planuri bine puse la punct şi gândite în grupuri mai largi. Asta încercăm să îi învăţăm pe români: Nu critica, nu te plânge şi nu privi politicienii ca pe altceva decât vocea ta", a explicat acesta.
Platforma web va fi disponibilă până la finalul anului. Deocamdată, pe site pot fi găsite poveşti ale unor români care s-au implicat activ în viaţa comunităţii, iar pasul următor este crearea unui forum unde cetăţenii pot să posteze idei şi să formeze grupuri de interese.
"Va fi ca o reţea socială unde oamenii pot să discute pe diverse teme în grupul lor şi să-şi implementeze ideile. A treia componentă se referă la drepturile legale, unde vom explica în termeni simpli ce spun legile din România. Iar o a patra parte va fi de fapt un dialog public virtual între cetăţeni şi reprezentanţii lor politici", a precizat fondatorul platformei.
"Cred că e un punct către ceea ce înseamnă "hai să transmitem informaţiile corecte", despre cum ar trebui să gândim în primul rând noi, cetăţenii, ca să putem să schimbăm ceva în România, inclusiv în clasa politică", a afirmat un tânăr.
"Românii sunt agitaţi de fel. Cred că agitaţia asta trebuie oarecum să fie focalizată spre lucruri care să îmbunătăţească modul de trai", a spus o tânără.
Lansarea programului web destinat societăţii civile a avut loc la Universitatea Babeş-Bolyai. La eveniment a participat, pe lângă zecile de studenţi şi tineri, şi fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein.