PPE a obținut cele mai multe locuri în Parlamentul European potrivit sondajelor din primele opt țări cu estimări centralizate

Redacția Digi Economic Data publicării:
sondaje ppe
sursa: gettyimages.com/

Potrivit centralizării rezultatelor bazate pe estimări din Austria, Germania, Cipru, Grecia şi Olanda, Bulgaria, Croaţia şi Malta, Partidul Popular European (PPE) a obţinut în total 66 de locuri, capitalizând victoriile obţinute la vot de CDU-CSU în Germania, Noua Democraţia în Grecia, GERB în Bulgaria şi Uniunea Democrată Croată (HDZ) în Croaţia, relatează Agerpres.

În pofida înfrângerii în alegeri a Partidul Social-Democrat german, ajuns abia pe locul al treilea în ţară, grupul S&D a adunat până acum 35 de locuri, iar grupul Verzi/ALE (Verzi/ Alianţa Liberă Europeană) este pe locul al treilea cu 23 de locuri.

Grupul Renew Europe a adunat şi el 22 locuri în cele opt ţări, iar Identitate şi Democraţie (ID) - 13 locuri, datorită rezultatelor bune obţinute în Austria şi Olanda. Pe de altă parte, deşi AfD a obţinut al doilea scor în Germania, faptul că a părăsit grupul ID face ca locurile sale, nu mai puţin de 19, să nu fie atribuite acestuia.

Grupul GUE/NGL (Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică) a obţinut şi el 10 locuri, iar Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR) trei locuri până acum.