Litigiul în cazul Pasajului Basarab se apropie de final. Primăria și constructorul ar urma să împartă costul recepției

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
pasajul basarab
sursa: profimediaimages.ro/

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că vor fi necesare aproximativ 130 de milioane de lei în vederea aducerii Podului Basarab la standarde şi realizarea recepţiei.

În prezent, autoritatea locală poartă discuţii cu constructorul pentru a suporta o parte din suma lucrărilor necesare recondiționării și predării recepției podului, fără de care pe viitor nu se pot realiza servicii de întreținere la structură.

"Avem discuţii pentru Podul Basarab. Am făcut o expertiză. Ca să putem să facem în sfârşit recepţia, după mai bine de zece ani, costurile sunt de vreo 130 de milioane de lei. Avem discuţii cu constructorul ca să evităm un litigiu şi pare că ne îndreptăm către o soluţie, în care noi să plătim vreo 40 - 50 de milioane, ei să plătească restul şi să avem la standarde Podul Basarab şi să facem recepţia, să putem să facem mai departe un contract de mentenanţă. Dar, suma asta, pentru moment, nu prevede şi acea bandă rulantă de la Gara de Nord, care o să mai rămână închisă o perioadă", a declarat primarul Nicuşor Dan.

Edilul a subliniat că recepţionarea lucrării este necesară pentru încheierea unui contract de mentenanță. În lipsa recepției, nimeni nu s-a ocupat de repararea daunelor produse în timp la Pasajul Basarab, relatează Agerpres.