Adio pub crawl în Praga: autoritățile vor să interzică turiștilor vizitarea organizată a barurilor noaptea

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
bar cehia
sursa: profimediaimages.ro/

Praga, capitala Cehiei, intenţionează să interzică tururile ghidate prin baruri după căderea nopţii, în încercarea de a lua măsuri împotriva turiştilor gălăgioşi şi aflaţi în stare de ebrietate care aglomerează această populara destinaţie de vacanţă, relatează Agerpres.

Plimbările prin puburi sunt deosebit de populare în rândul turiştilor din Statele Unite şi Regatul Unit şi implică, de obicei, vizitarea unei serii de baruri din oraş contra unei taxe fixe şi sub coordonarea unui ghid turistic.

Noua reglementare municipală va intra în vigoare la începutul lunii noiembrie şi se va aplica de la ora locală 22:00 până la ora locală 06:00.

Oficialii din Praga au declarat că excursiile bazate pe consumul de alcool au un impact negativ asupra spaţiilor publice şi au devenit un impediment pentru localnici.

„Odată cu actualizarea reglementărilor privind piaţa, dispunem de un instrument eficient pentru a asigura ordinea publică şi pentru a combate zgomotul excesiv de pe străzi şi alte efecte negative asupra locuitorilor", a declarat luni primarul districtului 1 din Praga, Terezie Radomerska.

Autorităţile locale promovează "un turism mai cultural" în centrul oraşului. Terezie Radomerska a declarat că, datorită teatrelor, cafenelelor, restaurantelor şi galeriilor de artă, zona are şi alte atracţii de oferit, nu doar consumul de alcool.

Ghizii turistici obişnuiţi care însoţesc grupuri de vizitatori nu vor fi afectaţi de noile reglementări.

Mai mulţi furnizori de servicii turistice şi-au exprimat uimirea şi frustrarea cu privire la această decizie. Un purtător de cuvânt al unei companii de turism care oferă tururi ale barurilor din Praga i-a acuzat pe politicienii locali că încearcă să obţină "puncte electorale ieftine", a relatat agenţia de presă CTK.

Purtătorul de cuvânt a declarat că grupurile de turişti care călătoresc neînsoţite de un ghid turistic ar provoca, de fapt, mult mai mult zgomot.

Deocamdată nu este clar dacă decizia va fi contestată în instanţă. Anul trecut, peste 7,4 milioane de vizitatori au rămas în Praga pentru cel puţin o noapte, de peste cinci ori mai mulţi decât locuitorii oraşului.

Germanii reprezintă cel mai mare grup de vizitatori, cu 17,6%, urmaţi de turiştii din Statele Unite, Regatul Unit şi Slovacia vecină. Cu toate acestea, turismul din Praga rămâne sub nivelul atins înainte de pandemia de coronavirus.