Interzicerea TikTok în SUA va avea consecințe nefaste asupra libertății de exprimare a cetățenilor americani
TikTok contestă în instanță solicitarea Guvernului SUA referitoare la vânzarea operațiunilor dacă aplicația vrea să rămână disponibilă pe piața americană.
Interzicerea TikTok în Statele Unite ale Americii încalcă libertatea de exprimare a utilizatorilor, afirmă creatorii aplicației, ByteDance. Autoritățile americane duc de mai mulți ani un război cu platforma online, deoarece susțin că este noua armă de spionaj în masă a Beijingului, acuzație negată ferm de aceștia, relatează BBC.
„Această lege impune o interdicție care va lăsa aproximativ 170 de milioane de utilizatori din Statele Unite fără libertate de exprimare. Acest drept este intangibil și garantat prin constituția SUA. Schimbarea de acționariat nu este justificată în contextul în care proprietarii ByteDance sunt bazați în Insulele Cayman”, a declarat în instanță avocatul TikTok și ByteDance, Andrew Pincus.
Dacă judecătorii vor delibera necesitatea ca ByteDance să vândă TikTok pentru a putea opera în SUA, atunci se va acorda o perioadă de grație de până la un an pentru realizarea tranzacției. În caz contrar, din 19 ianuarie 2025, TikTok nu va mai funcționa în Statele Unite.