Grevă pe termen nelimitat la Samsung. Momentul: profitul companiei e de 15 ori mai mare decât anul trecut

Redacția Digi Economic Data publicării:
inteligenta artificiala telefoane
Samsung AI sursa: shutterstock.com/

Un sindicat care reprezintă lucrătorii gigantului tehnologic sud-coreean Samsung Electronics a cerut celor aproximativ 30.000 de membri să intre în grevă pe termen nelimitat, ca parte a unei campanii de protest în care angajații cer salarii și beneficii mai bune, scrie BBC.

Anunțul a venit în ultima zi a unei greve generale de trei zile organizată de Sindicatul Național al Lucrătorilor de la Samsung Electronics (NSEU). Sindicatul a declarat că a luat această decizie după ce conducerea nu a arătat niciun interes de a purta discuții pe marginea revendicărilor sale.

NSEU, care reprezintă aproape un sfert din lucrătorii Samsung Electronics din Coreea de Sud, a afirmat că acțiunile sale au perturbat producția. Samsung a contestat aceste afirmații.

"Samsung Electronics va asigura că nu vor exista perturbări în liniile de producție. Compania rămâne angajată în a negocia cu bună credință cu sindicatul," a declarat firma pentru BBC News.

Cu toate acestea, sindicatul a spus: "Compania nu are nicio intenție să intre în dialog chiar și după prima grevă generală, astfel că declarăm o a doua grevă generală începând cu 10 iulie, pe termen nelimitat."

NSEU a afirmat că aproximativ 6.500 de lucrători au participat până acum la grevă și a cerut mai multor membri să se alăture acțiunii. Samsung Electronics a refuzat să comenteze câți lucrători s-au alăturat grevei. "Din punctul nostru de vedere, nu va exista nicio perturbare a producției," a spus Jung In Yun, de la Fibonacci Asset Management Global, pentru BBC News.
Luna trecută, sindicatul a organizat prima grevă la companie de la înființarea acesteia, în urmă cu peste jumătate de secol.
Samsung Electronics este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare. Este unitatea principală a conglomeratului sud-coreean Samsung Group. Fâ

După anunțul NSEU, acțiunile companiei erau tranzacționate  ușor în scădere la Bursa de Valori din Coreea.
Săptămâna trecută, Samsung Electronics a declarat că se așteaptă ca profiturile sale pe ultimul trimestru (care se încheie cu luna iunie 2024) să crească de 15 ori comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Un boom în tehnologia inteligenței artificiale (AI) a ridicat prețurile cipurilor avansate, crescând prognoza firmei pentru al doilea trimestru.