Câte locuri de muncă elimină inteligența artificială? TikTok concediază sute de angajați și mizează pe AI pentru moderarea conținutului

G.C. Data publicării:
TikTok video
sursa: profimediaimages.ro/

TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance, concediază sute de angajați la nivel global, pe măsură ce își intensifică utilizarea inteligenței artificiale pentru a modera conținutul.

Două surse apropiate discuțiilor au declarat anterior pentru Reuters că peste 700 de locuri de muncă au fost desființate în Malaezia. TikTok a declarat ulterior că au fost afectați mai puțin de 500 de angajați din această țară. 

Angajații, dintre care majoritatea lucrau pentru serviciile de moderare a conținutului, au fost informați cu privire la concedierea lor prin e-mail miercuri târziu, potrivit surselor.

TikTok a confirmat vineri că disponibilizările sunt în curs de desfășurare în cadrul companiei și a declarat că se așteaptă ca mai multe sute de angajați să fie afectați la nivel mondial, ca parte a unui plan mai amplu de îmbunătățire a serviciilor sale de moderare. TikTok folosește atât inteligența artificială pentru moderarea conținutului, cât și serviciile angajaților.

ByteDance are peste 110.000 de angajați în mai mult de 200 de orașe la nivel global, conform site-ului companiei. Compania plănuiește și alte restructurări luna viitoare, încercând să își consolideze unele operațiuni regionale, a mai spus una dintre surse.

„Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a întări modelul global de operare pentru moderarea conținutului", a declarat un purtător de cuvânt al TikTok. 

Compania intenționează să investească 2 miliarde de dolari în încredere și securitate în acest an și va continua să își îmbunătățească eficiența, 80% din conținutul care încalcă liniile directoare fiind acum eliminat de inteligență artificială, a declarat purtătorul de cuvânt.

Concedierile au fost raportate pentru prima dată joi de portalul de știri de afaceri The Malaysian Reserve și au loc în contextul în care companiile internaționale de tehnologie se confruntă cu o presiune sporită în materie de reglementare în Malaezia, unde Guvernul a impus operatorilor de rețele sociale să solicite o licență de operare până în ianuarie, ca parte a unei inițiative de combatere a criminalității informatice.