Arestarea fondatorului Telegram pare să ajute popularitatea aplicației. Numărul de instalări a crescut în ultimele zile

Georgiana Costea Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
telegram
sursa: shutterstock.com/

Arestarea lui Pavel Durov, fondatorul rus al Telegram, a atras atenția asupra aplicației de mesagerie. Începând de luni, de când știrea arestării lui Durov era deja cunoscută la nivel global, aplicația a înregistrat o creştere a numărului de descărcări.

Față de anul trecut, Telegram a înregistrat o creștere cu 4% a numărului de instalări, suficient pentru a propulsa aplicaţia în fruntea topurilor. Actuala creştere a Telegram pare să fie în plină desfăşurare, iar cifrele vor mai creşte, relatează Appfigures citat de news.ro.

În Statele Unite, după creşterea din ultimele zile, Telegram a ajuns să ocupe locul al doilea în categoria Social Networking din App Store. În topul general, de pe 18, Telegram a ajuns acum pe locul 8.

Creşterea Telegram este şi mai vizibilă în Franţa, unde a fost arestat Durov. Aplicaţia este acum pe primul loc în categoria Social Networking şi pe locul al treilea la general.

Miliardarul în vârstă de 39 de ani a fost arestat pe aeroportul Le Bourget, aflat la nord de Paris, după ce s-a întors din Baku, Azerbaidjan. Inițial reținut pentru 24 de ore, judecătorul a dispus prelungirea arestării. Procurorii francezi îl acuză pe Durov de lipsa transparenței în cazul unor infracțiuni grave, precum traficul de droguri, pornografia infantilă sau fraudele bancare comise prin intermediul aplicației Telegram, scrie BBC.

Arestul lui Pavel Durov a fost prelungit duminică seara „și poate dura 96 ​​de ore”, până miercuri.

Telegram este o platformă de mesagerie online lansată în 2013 de Pavel, alături de fratele său, Nikolai. Diferența față de alte aplicații similare este criptatea integrală a datelor, care nu pot fi urmărite de terți, inclusiv oamenii legii, arată The Guardian.

Autoritățile franceze nu îl vor extrăda pe Pavel Durov în Rusia, deși mai mulți oficiali ruși au solidarizat cu acesta. Frații Durov au părăsit țara natală în 2014, după ce au intrat în conflict cu administrația de la Kremlin, din cauza faptului că statul dorea să-și impună controlul asupra serviciilor de mesagerie digitală.