Toyota își revizuiește strategia verde. Compania reduce cu o treime planurile de producție de vehicule electrice pentru 2026

Redacția Digi Economic Data publicării:
toyota
sursa: shutterstock.com/

Compania Toyota Motor din Japonia și-a redus planurile de producție de vehicule electrice pentru 2026 cu o treime, a anunțat ziarul japonez Nikkei. Toyota se înscrie astfel în seria producătorilor auto care își revizuiesc și reduc planurile privind mașinile electrice, pe măsură ce vânzările de vehicule verzi continuă să scadă.

Cel mai mare producător auto din lume plănuiește acum să construiască 1 milion de vehicule electrice în 2026, în comparație cu obiectivul de vânzări de 1,5 milioane anunțat anterior de companie, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, obiectivul reprezintă încă un plan ambițios pentru Toyota, care a investit tot mai mult în mașinile hibride și a vândut doar aproximativ 104.000 de mașini electrice anul trecut. În prezent, vehiculele electrice reprezintă aproximativ 1% din vânzările sale globale.

Vezi și Schimbări de strategie la Volvo. Gigantul renunţă la planul de a vinde doar vehicule electrice din 2030

Săptămâna aceasta, producătorul auto suedez Volvo Cars a anunțat că renunță la obiectivul de a vinde exclusiv mașini electrice începând cu anul 2030, pe fondul schimbării condiţiilor de pe piaţă şi al reducerii cererii. 

În SUA, Ford, General Motors și alți producători auto au amânat sau au anulat noi modele electrice pentru a evita cheltuielile mari cu vehicule pe care consumatorii nu le cumpără atât de repede pe cât se anticipa.