ANAF a publicat ghidul oficial privind amnistia fiscală. Vezi documentul

G.C. Data publicării:
lei bani
sursa: shutterstock.com/

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, la rubrica Asistenţă Contribuabili, un ghid pentru cei care vor să beneficieze de amnistia fiscală.

Documentul cuprinde informații generale pentru contribuabili în vederea accesării facilităților fiscale prevăzute de OUG nr. 107/2024, așa cum a fost modificată prin OUG nr. 112/2024.

Vezi și Guvernul a aprobat amnistia fiscală. Ce presupune noua măsură pentru datornici

Măsurile reglementate în actul normativ se aplică pentru toate categoriile de datornici:

  • persoane fizice;
  • persoane juridice, de drept public sau privat;
  • asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică;
  • persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale;
  • unităţi administrativ-teritoriale sau subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti ori instituţii publice, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prin Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

„Debitorii care intenționează să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare pot notifica organul fiscal cu privire la intenția lor, până cel mai târziu la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor și nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024”, arată ANAF într-un comunicat de presă.

VEZI AICI DOCUMENTUL: Ghid pentru accesarea facilitatilor fiscale stabilite prin OUG 107_2024