Volkswagen vrea să reducă din costuri: unele fabrici din Germania s-ar putea închide

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
volkswagen
sursa: profimediaimages.ro/

Constructorul auto german Volkswagen vrea să reducă din costuri, astfel că, toate uzinele neprofitabile, a căror tehnologie este depășită, vor fi închise.

Contextul economic dificil, noii competitori din Europa şi diminuarea competitivităţii economiei germane pune constructorul auto într-o poziție dificilă, notează Handelsblatt.

Marca VW, care generează cea mai mare parte a vânzărilor grupului german, este prima din portofoliul companiei, ce va fi vizată de un program de reducere a costurilor.  Decizia producătorului auto survine pe fondul dorinței de a realiza economii în valoare de 10 miliarde euro până în 2026, cu scopul de a supravieţui tranziției către automobilele electrice. 

O fabrică și un centru de componente din Germania vor fi primele desființate, pentru că nu mai sunt profitabile, relatează Bloomberg. Nu este însă singura măsură care nemulțumește sindicatele muncitorilor germani din industria auto.

Volkswagen intenționează să pună capăt programului care garantează securitatea locului de muncă. Lansat în 1994, programul nu permite conducerii să efectueze concedieri.