Google încalcă normele UE. Autoritățile franceze amendează compania cu 250 milioane euro

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
Google
Sursa: https://www.profimediaimages.ro/

Autoritatea pentru concurenţă din Franţa a amendat Google cu 250 milioane de euro pentru încălcarea normelor UE privind proprietatea intelectuală, transmite Reuters

Disputa dintre Google și autoritățile franceze a pornit de la nerespectarea drepturilor de autor privind conţinutul online, în urma plângerilor venite din partea marilor agenţii de presă din Franța. Gemini, programul de inteligenţă artificială dezvoltat de Google, redenumit apoi Bard, a fost instruit pe conţinutul editorilor şi agenţiilor de presă, fără a le notifica, susţin oficialii francezi.

"Google și-a îmbunătățit serviciul de inteligenţă artificială prin încălcarea normelor de proprietate intelectuală. Materiale din presa franceză au fost folosite la antrenarea algoritmilor Bard, care a generat răspunsuri personalizate în funcție de chestiunile abordate de utilizatori”, a precizat Autoritatea pentru concurenţă din Franţa.

Google nu contestă faptele ca parte a procedurile de soluţionare a litigiului, iar compania a propus măsuri pentru remedierea anumitor deficienţe.