Donald Trump lansează o platformă de criptomonede și o prezintă ca o alternativă la ofertele marilor bănci şi instituţii financiare

G.C. Data publicării:
trump
sursa: profimediaimages.ro/

Fostul președinte american și actualul candidat republican la alegerile din noiembrie, Donald Trump, lansează platforma de criptomonede World Liberty Financial. Anterior, o promova drept o alternativă la ofertele marilor bănci şi instituţii financiare.

Trump, Donald Trump Jr și Eric Trump, împreună cu dezvoltatorul imobiliar din New York și mare donator în campania prezidențială, Steve Witkoff, și familia acestuia, au participat la o discuție X Spaces luni, unde World Liberty Financial a fost anunțată oficial, scrie Financial Times.

World Liberty Financial intenţionează să „facă cripto și America grozave prin promovarea adoptării masive a stablecoin-urilor și finanțelor descentralizate”. Finanţarea descentralizată reprezintă un mecanism care nu mai foloseşte un intermediar, de exemplu o bancă, pentru a efectua tranzacţii cu terţi.

Platforma va folosi mai ales „stablecoin”, susținute de o monedă tradiţională, cel mai adesea dolarul.

Au fost oferite puține detalii suplimentare, deși mai mulți vorbitori au descris dorința de a îmbunătăți accesibilitatea pentru utilizatorii cripto. 

„Îmbrățișăm viitorul cripto și lăsăm în urmă băncile mari, lente și învechite”, a spus Trump într-un videoclip săptămâna trecută.

În timpul interviului de la reședința sa Mar-a-Lago din Florida, Trump i-a spus moderatorului Farokh Sarmad că discuțiile cu fiii săi i-au schimbat părerea despre beneficiile activelor digitale.

Anterior, Trump se poziționase împotriva criptomonedelor: în timpul preşedinţiei sale, le-a calificat drept „escrocherie”, însă acum se prezintă drept un campion al monedelor digitale. În luna mai, Trump a devenit primul candidat major la președinție care acceptă donații în criptomonede, iar în iulie a fost cap de afiș la cel mai mare eveniment Bitcoin al anului, care a avut loc în Nashville, Tennessee. La eveniment el a promis că, dacă va fi reales, va fi „preşedintele pro-inovaţie şi pro-bitcoin de care America are nevoie”.

Documente publicate la mijlocul lunii august au arătat că Donald Trump deţinea mai mult de 1 milion de dolari în ether, a doua cea mai importantă criptomonedă din lume.