CFR Marfă și-a majorat veniturile după primele opt luni ale anului

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
cfr marfa
sursa: Inquam Photos / George Călin

CFR Marfă a înregistrat în primele opt luni din 2024, venituri de 581 milioane lei, în creştere cu 2,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, şi un profit operaţional de 16,7 milioane lei, relatează Agerpres.

Totuși, din cauza valorificării de către ANAF a materialului rulant excedentar, la valori cuprinse între 14% şi 25% din valoarea evaluată în contabilitatea societăţii, alături de creşterea costurilor, precum şi a cheltuielilor cu salariile (creşterea salariului minim brut şi aplicarea prevederilor legii Statutului Personalului Feroviar), societatea a raportat pierderi în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, în valoare de 194 milioane lei.

SNTFM CFR Marfă SA este operatorul naţional din România care îşi desfăşoară activitatea pe întreaga reţea feroviară, oferind următoarele servicii:

  • transport feroviar de marfă intern şi internaţional,
  • transport intermodal,
  • logistică de transport,
  • închirieri material rulant,
  • întreţinere şi reparaţii material rulant

Compania efectuează transport pentru toate tipurile de marfă şi toate tipurile de trafic, local şi internaţional, cu vagoane izolate sau trenuri complete. SNTFM CFR Marfă SA funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor.