CE aprobă Slovaciei ajutorul pentru dezvoltarea industriei auto. Peste 200 de milioane de euro vor intra în noua fabrică Volvo

Alexandru Gologan Data publicării:
fabrica volvo
sursa: profimediaimages.ro/

Uniunea Europeană a fost întotdeauna marcată de disparități regionale, astfel că ajutoarele acordate au vizat dezvoltarea economică a zonelor defavorizate. Estul Slovaciei nu face excepție. Slovacii vor beneficia de 267 milioane de euro pentru a construi noua fabrică Volvo, unde se vor asambla mașini electrice.

Slovacia a notificat Comisiei planul său de a ridica o uzină de producție a autoturismelor electrice în parteneriat cu Volvo. Fabrica va fi a treia unitate de producție a Volvo Cars din Europa.

În total, Comisia Europeană va acorda autorităților de la Bratislava 267 de milioane de euro pentru noua fabrică din estul țării, la Valaliky, lângă Košice. Concomitent, Volvo va investi 1.2 miliarde de euro în acest proiect.

Specialiștii estimează că uzina va avea o capacitate inițială de aproximativ 250.000 de vehicule electrice pe an și atunci când își va deschide porțile, cel puțin 3300 de oameni vor fi angajați, fapt ce va revigora comunitatea locală. Termenele pentru începerea și finalizarea lucrării nu au fost încă stabilite.