Live

Foto Rusia a bombardat orașul ucrainean Zaporojie. Cel puțin 16 răniți în urma atacului

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a atacat orașul Zaporojie. Sursa Foto: Poliția Națională din Ucraina

Cel puţin 16 civili au fost răniţi, inclusiv un copil, duminică seara, ca urmare a atacurilor aeriene ale Rusiei asupra oraşului Zaporojie din sud-estul ţării, au declarat luni oficiali ucraineni, potrivit presei de la Kiev.

Salvatorii au evacuat locuitorii din mai multe clădiri de apartamente avariate, a precizat Ministerul de Interne al Ucrainei pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Ministerul a menţionat că, potrivit informaţiilor preliminare, Rusia a folosit bombele sale aeriene ghidate KAB pentru a lovi Zaporojie.

Serviciile de urgenţă ucrainene au postat pe pagina lor de Facebook un videoclip în care apar salvatori care încearcă să îndepărteze resturile şi să deblocheze intrarea într-un apartament şi care se ocupă de răniţi, noaptea, în faţa unei clădiri rezidenţiale avariate.

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, a transmis pe Telegram că Rusia a lansat cel puţin şapte raiduri aeriene asupra oraşului şi a zonei înconjurătoare, fiind avariate 13 clădiri de apartamente, instituţii de învăţământ, maşini, garaje şi case individuale.

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski consideră „inacceptabil” planul de pace al lui Trump. „Nu știe cum să pună capăt războiului, chiar dacă are impresia că știe”

Premierul danez, mesaj pentru Occident: Gata cu discuțiile despre „liniile roșii”. Lăsați Ucraina să lovească Rusia

Emmanuel Macron deja se gândește la era post-război: „Va trebui să regândim relația cu Rusia”. Vrea o nouă ordine internațională

„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu

Partenerii noștri