Foto „Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu

Data actualizării: Data publicării:
Dmitry Malyshev, now 36, a convicted multiple murderer jailed for 25 years after cutting out, cooking and eating the heart of his friend, joined the Storm V assault force of the Russian MOD in October 2023.
Dmitri Malîșev. Foto: Profimedia Images

Rusul Dmitri Malîşev, locuitor al regiunii Volgograd, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă şi canibalism şi graţiat de preşedintele rus Vladimir Putin pentru că a luptat în războiul din Ucraina, s-a întors în oraşul său natal, a anunţat duminică presa locală, potrivit EFE, preluată de Agerpres. A fost rănit, dar vrea să revină pe front.

"Da, s-a întors după ce a fost rănit. Am vorbit personal cu el. Are probleme la mandibulă şi o schijă în braţ. Pare să fie sub tratament medical. Alaltăieri l-am văzut într-un magazin şi ne-am salutat", a declarat şeful administraţiei locale, Fiodor Kadoba, pentru portalul local de ştiri V1.ru.

În mai anul acesta, Malîșev s-a dus pe front, pentru a ajuta „operațiunea militară specială” a rușilor în Ucraina.

Șeful administrației locale a adăugat că Malîşev l-a asigurat că va reveni pe front după ce se va recupera.

Dmitry Malyshev, now 36, a convicted multiple murderer jailed for 25 years after cutting out, cooking and eating the heart of his friend, joined the Storm V assault force of the Russian MOD in October 2023.
Dmitri Malîșev s-a dus să lupte în Ucraina în mai anul acesta. Foto: Profimedia Images

Cazul care a îngrozit Rusia

Cazul „canibalului din Volgograd" a zguduit societatea rusă în urmă cu un deceniu: după ce şi-a ucis în bătaie o cunoştinţă din Tadjikistan cu o rangă pentru că i-ar fi propus să facă sex, i-a smuls inima şi a prăjit-o într-o tigaie alături de niște legume, apoi a mâncat-o. N-a fost suficient, a mai și filmat fiecare etapă, amintește V1.ru.

Justiţia rusă l-a condamnat la 25 de ani de închisoare, dintre care 15 trebuia să-i execute într-o închisoare de înaltă securitate, dar după începerea războiului a fost recrutat pentru a fi trimis să lupte în Ucraina.

Din proprie inițiativă a semnat un contract cu Ministerul Apărării, apoi a plecat să execute sarcini speciale de luptă pe front. Pe rețelele de socializare, Malîșev a publicat fotografii cu un alt infractor la fel de cunoscut - un criminal din Vojsk, Aleksandr Maslennikov, mai scrie V1.ru.

Alexander Maslennikov, now 38, a convicted multiple rapist jailed for 23 years after torturing, murdering then dismembering two women he invited to his flat for pizza pictured together with Dmitry Malyshev, now 36, a convicted multiple murderer jailed fo
Împreună cu un alt criminal celebru, într-o fotografie publicată pe rețelele de socializare. Foto: Profimedia Images

Recrutarea pușcăriașilor, o practică promovată de gruparea Wagner

Recrutarea puşcăriaşilor, o practică promovată de compania rusă de mercenari Wagner, a stârnit îngrijorări serioase în Rusia din cauza seriei de infracţiuni comise de unii dintre aceştia la întoarcerea de pe câmpul de luptă, amintește EFE.

După asasinarea unei fetiţe de 12 ani în regiunea rusă Kemerovo de un fost puşcăriaş întors de pe frontul din Ucraina, şefa Comisiei pentru familie şi protecţia copilului din Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului federal rus), Nina Ostanina, a avertizat în iunie că această situaţie s-ar putea agrava şi a cerut autorităţilor ruse să "îşi asume responsabilitatea de a proteja cetăţenii de infractori ca acesta" prin "monitorizare constantă" şi ajutându-i să se reintegreze pe piaţa muncii.

De asemenea, ea a propus un proiect de lege care sa reglementeze aceasta chestiune.

"Trebuie să acţionăm fără întârziere. Coşmaruri ca acesta nu pot fi permise să se întâmple din nou. Copiii noştri merită o viaţă sigură şi protecţie împotriva criminalilor nemiloşi", a spus ea.

Potrivit media online independente Viorstka, în ultimii doi ani, aproximativ 50 de persoane au murit din cauza veteranilor de război de pe frontul din Ucraina recrutaţi în închisorile ruse.

Victimele sunt de obicei membri de familie sau vecini, crimele fiind comise din motive casnice şi având adeseori legătură cu consumul de alcool.

Jurnaliștii de la V1.ru precizează că Malîșev și-a actualizat poza de profil la unul dintre conturile sale de social media. În imagine, apare purtând ochelari de soare și o cutie din aluminiu cu o băutură neidentificată. În ochelari se reflectă ceva ce pare a fi o piscină. Jurnaliștii au încercat să-l contacteze telefonic, dar nu au reușit.

 

 

Editor : M.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se schimbă harta Europei cu o nouă țară. Va fi cea mai mică din lume, la doar o oră de zbor de România
Digi FM
Andreea Bănică, dezamăgită după vacanța în Grecia: „Nu mai este ce a fost odată!” Ce a nemulțumit-o pe artistă
Pro FM
Cum comentează Lady Gaga zvonurile conform cărora ar fi de fapt bărbat: „M-am obișnuit să se spună minciuni...
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre fiica ei adolescentă: „A murit și o parte din mine atunci!” Cu ce problemă s-a...
Adevarul
Când va fi dat în folosință tunelul care va lega Europa de Africa. Proiectul ambițios a fost gândit acum 45...
Newsweek
Pensie recalculată cu greșeli pentru cei cu facultate sau armată. „A fost eroare de calculator”
Digi FM
Cum a rămas un bătrân fără pensia pe o lună, 5 000 de lei, bani pe care tocmai îi scosese de la bancomat...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...