News Alert Peste 180 de morți și 700 de răniți, în raidurile israeliene de azi din Liban, anunță Beirut. „Printre victime - copii și femei”

Data actualizării: Data publicării:
Israeli warplanes launch over 80 airstrikes on southern, eastern Lebanon
Urmările raidurilor israeliene asupra Nabatieh, Liban Foto: Profimedia

Peste 180 de oameni au murit și alți 700 au fost răniți, în urma raidurilor efectuate luni de Israel asupra Libanului, anunță Ministerul Sănătății din Liban, citat de BBC. Bilanțul sângeros vine după ce, dimineață, armata Israelului le-a spus cetățenilor libanez să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah, că urmează noi raiduri. 

ACTUALIZARE 16.15: Cel mai recent bilanț anunțat de Ministerul sănătății din Liban probvind raidurile israeliene de luni se ridică la 182 de morți și 727 de răniți. „Printre victime se numără copii, femei, paramedici”, a precizat ministerul.

Este cel mai sângeros bilanț din ultimul an de confruntări între Israel și gruparea știită Hezbollah, precizează BBC.

Săptămâna trecută, alte zeci de persoane au murit și mii au fost rănite, după ce pagere și alte dispozitive de comunicare au explodat, într-un atac atribuit Israelului.

De atunci, au urmat mai multe avertismente privind o escaladare a confruntărilor, în timp ce armata israeliană a efectuat ceea ce a numit „raiduri țintite”.

Știrea inițială: Mass-media de stat au raportat că, într-o declarație, ministerul a afirmat că „raidurile continue ale inamicului israelian asupra orașelor și satelor din sud au dus, într-un bilanț preliminar, la uciderea a 50 de persoane și rănirea a peste 300, iar printre martiri și răniți se numără copii, femei și paramedici”, conform CNN.

Bilanțul autorităților libaneze vine după ce, luni dimineață, armata Israelului i-a sfătuit luni pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului, menţionând că raidurile vizând mişcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat” şi vor fi „mai importante şi mai precise”

„Îi sfătuim pe civilii din satele libaneze situate în interiorul sau în apropierea clădirilor şi zonelor utilizate de Hezbollah în scopuri militare, cum ar fi cele folosite pentru depozitarea de arme, să se pună imediat la adăpost, pentru propria lor siguranţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei Daniel Hagari la un briefing, adăugând că armata israeliană va efectua „lovituri mai importante şi mai precise împotriva ţintelor teroriste implantate la scară largă în Liban”.

El a precizat că avertismentul vizează localităţi pe o distanţă de până la 80 de kilometri nord de graniţa israeliană şi a acuzat Hezbollah că a „transformat sudul Libanului într-un câmp de luptă”. Tensiunile au crescut considerabil în ultimele zile, cu zeci de morţi şi mii de răniţi în Liban, cauzate de o serie de explozii atribuite Israelului, care au vizat pagere ale membrilor Hezbollah marţi şi miercuri.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Călător în timp într-o fotografie din 1941: un copil care ține un iPad în mână și...
Digi FM
Andreea Bănică, dezamăgită după vacanța în Grecia: „Nu mai este ce a fost odată!” Ce a nemulțumit-o pe artistă
Pro FM
Iubita lui Mick Jagger, despre diferența de vârstă de 44 de ani dintre ei: „Nu mă gândesc la asta, oamenii...
Film Now
Scott Cohen, actorul din „Gilmore Girls”, despre accidentul în care a fost implicat cu soția lui: „Am crezut...
Adevarul
Turistă din Cehia, despre România: ”Din cauza creșterii standardului de viață, dispare o parte din...
Newsweek
Ajutor la pensie: Când se alimentează cardul de energie pentru iarnă? Ce spune Ministerul de Finanțe
Digi FM
Ce pensie are Theodor Stolojan. Fostul premier nu s-a ferit să dezvăluie ce sumă încasează lunar: „Am fost...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Foștii colegi din „Friends” își fac griji pentru Matt LeBlanc. „Recenta tragedie le-a arătat cât de scurtă și...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...