Live

Ciolacu spune că nu se va rupe coaliţia PSD-PNL. „Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern”

Data publicării:
Foto: Facebook

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, anticipează că viitorul guvern al României va fi învestit în jurul datei de 23 decembrie, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale. El spune că nu se va rupe coaliția de guvernare până la alegeri.

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Suceava, că până la învestirea noului executiv va fi funcţională actuala coaliţie, în ciuda aparentelor disensiuni dintre social-democraţi şi liberali.

„Cu adevărat România are nevoie de o stabilitate politică şi ne-am asumat această stabilitate politică. (...) Suntem într-un an electoral, e normal să fie şi astfel de declaraţii, dar coaliţia îşi va duce mandatul până la capăt. Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern”, a afirmat liderul PSD, citat de Agerpres.

El a precizat că ar PSD ar fi dorit liste comune cu Partidul Naţional Liberal la alegerile din decembrie, însă a lăsat să se înţeleagă că liberalii nu au susţinut ideea.

„Cred că am adus o coerenţă în actul de guvernare şi o diferenţă faţă de vechea coaliţie de dreapta, unde posturile de trăgeau din fes, unde certurile erau la ordinea zilei, unde se retrăgeau miniştrii din şedinţele de guvern şi nimic nu funcţiona. Cred că România nu doreşte asta. Suntem oameni maturi. Avem un interes nu neapărat comun la aceste alegeri pentru că, de această dată, candidăm sperat. Eu le-am arătat potenţialul unei candidaturi comune la alegerile europarlamentare. Au ales altă cale. O respect”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultimul blat al lui Iohannis. Cum îl răsplătește Ciolacu

PSD a convocat Biroul Permanent Naţional pentru a discuta legea care îi dă posibilitatea lui Iohannis să candideze la parlamentare

Cum explică Nicolae Ciucă scoaterea cuvântului „ostaș” de pe panourile publicitare ale PNL. „Militar am fost o viață întreagă”

Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin cinci nume din PNL. Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”

Partenerii noștri