Ce este hemoragia digestivă superioară
Nu ignoraţi semnele îngrijorătoare pe care vi le transmite aparatul digestiv. O afecțiune medicală care necesită tratament este hemoragia digestivă superioară. Care sunt simptomele acestei boli şi cum se tratează ne spune dr. Denisa Munteanu, medic specialist Gastroenterologie.
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Ninsori și ploi, în mai multe zone. Prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Lasconi: „Voi discuta cu toate partidele, dar guvernare se poate face doar cu centru-dreapta”
Emil Boc consideră că schimbările în PNL sunt „făcute la timpul lor”
Incertitudine pe bursă după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur
Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață
Discursul Elenei Lasconi, după ce a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale
Ilie Bolojan anunță că PNL o susține „fără nicio negociere” pe Elena Lasconi, în turul II
Hemoragia digestivă superioară este o urgență medicală, deoarece pierderea necontrolată de sânge poate avea efecte dintre cele mai grave. Pacientul trebuie să fie evaluat fără întârziere de medicul gastroenterolog, pentru identificarea cauzei hemoragiei și aprecierea severității acesteia. Ulcerul gastroduodenal, ruptura varicelor esofagiene, esogastroduodenita eroziv-hemoragică, malformațiile arteriovenoase, angioamele și sindromul Mallory Weiss se numără printre posibilele cauze ale acestei complicații.
Tratamentul pentru hemoragia digestivă superioară trebuie administrat cât mai repede posibil și se poate realiza, în prezent, printr-o procedură minim invazivă – hemostaza endoscopică. Aceasta este o procedură de endoscopie intervențională, care presupune injectarea unor soluții hemostatice la nivelul ulcerației, dar poate implica și hemocliparea, electrocoagularea leziunii sau tehnici combinate, în funcție de indicație. Endoscopia intervențională permite atât identificarea precisă a cauzei și localizării hemoragiei digestive, cât și efectuarea tratamentului necesar, evitându-se astfel operația.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News