Aleșii lui Trump pentru viitoarea administrație, vizați de amenințări cu bombe. „Actele periculoase de intimidare nu ne vor descuraja”

Data publicării:
alesi de trump
Poliția investighează incidentele, care au avut loc marți seara și miercuri dimineață. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

O parte dintre nominalizații lui Donald Trump pentru viitoarea administrație și echipa sa de la Casa Albă au fost vizați de amenințări cu bombă. Lori Chavez-Deremer, Lee Zeldin și Elise Stefanik s-au numărat printre cei amenințați, scrie BBC.

FBI-ul spune că știe că sunt „numeroase amenințări cu bombă”, precum și apeluri false amenințătoare pentru a atrage un răspuns al poliției la domiciliul țintei. Au fost făcute amenințări împotriva cei aleși de Trump pentru a conduce departamentele Locuințe, Agricultură și Muncă, precum și nominalizata sa ca ambasador SUA la Națiunile Unite. Poliția investighează incidentele, care au avut loc marți seara și miercuri dimineață.

Karoline Leavitt, purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziție a lui Trump, a declarat că membrii numiți de Trump „au fost vizați de amenințări violente, neamericane, la adresa vieții lor și a celor care trăiesc cu ei”. Ea a spus că mai multe persoane au fost vizate și „oamenii legii au acționat rapid pentru a le asigura” protecția.

„Cu președintele Trump ca exemplu, actele periculoase de intimidare și violență nu ne vor descuraja”, a spus ea.

Republicana din New York Elise Stefanik, pe care Trump a numit-o drept ambasador al SUA la ONU, a fost prima care a declarat că casa familiei ei a fost vizată de o amenințare cu bombă. Dar biroul lui Stefanik a spus că aceasta a fost informată despre amenințarea cu bombă în timp ce conducea cu soțul ei și fiul de trei ani de la Washington DC la New York de Ziua Recunoștinței.

Separat, poliția din New York a declarat mai târziu pentru CBS, că casa din New York a candidatului lui Trump pentru funcția de secretar de comerț, Howard Lutnick, a fost și ea amenințată. Trump, care a supraviețuit la două tentative de asasinat în timpul campaniei sale, nu s-a numărat printre cei care au primit amenințări, au declarat surse din forțele de ordine pentru presa americană.

Niciunul dintre cei vizați nu este protejat al Serviciului Secret al SUA, potrivit rapoartelor presei.

Lee Zeldin, pe care Trump l-a nominalizat pentru a deveni administrator al Agenției pentru Protecția Mediului, a confirmat și el că a fost vizat, spunând că o „amenințare cu bombă” a fost trimisă acasă cu un „mesaj cu tematică pro-palestiniană”.

„Eu și familia mea nu eram acasă în acel moment și suntem în siguranță”, a spus el. „Suntem recunoscători pentru acțiunile rapide întreprinse de ofițerii locali”.

Brooke Rollins, alegerea lui Trump pentru a conduce Departamentul Agriculturii, a mulțumit pe X poliției din Fort Worth, Texas, pentru „eforturile rapide” de a investiga o amenințare la adresa familiei sale miercuri dimineață. „Am fost nevătămați și ne-am întors repede acasă”, a scris ea.

Scott Turner, alegerea lui Trump pentru Departamentul Locuinței, și Lori Chavez-Deremer, alegerea sa pentru secretarul Muncii, au postat de asemenea pe rețelele de socializare că au fost vizați. Fiecare a promis că nu vor fi descurajați de amenințări.

Președintele Joe Biden „a fost informat” cu privire la amenințări, a declarat Casa Albă într-un comunicat. „Casa Albă este în legătură cu forțele de ordine federale și cu echipa președintelui ales și continuă să monitorizeze situația îndeaproape”.

Republicanul din Florida Matt Gaetz, care a renunțat recent din candidatura pentru a deveni procuror general al SUA, a fost și el vizat. Biroul șerifului din comitatul Okaloosa din Florida a confirmat că o amenințare cu bombă a vizat o adresă din orașul Niceville.

Cutia poștală a locuinței a fost curățată și nu au fost găsite dispozitive, a spus poliția, iar o percheziție în zonă nu a descoperit nimic.

Fox News mai relatează că John Ratcliffe, candidatul lui Trump pentru a fi director al CIA, și nominalizatul secretar al apărării, Pete Hegseth, au primit amenințări.

Farse similare au fost folosite recent împotriva altor personalități politice importante, inclusiv împotriva judecătorilor și procurorilor care au supravegheat cazurile penale împotriva lui Trump.

Anul trecut, politicieni americani din întreaga țară au fost bătuți de Crăciun. Majoritatea erau republicani, dar și unii democrați au fost vizați.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri