Apelul Rovanei Plumb este lansat în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a criticat noul Cod Fiscal şi a precizat că încă analizează oportunitatea promulgării actului normativ, votat inclusiv de parlamentarii liberali.
„Vă solicit aşadar dumneavoastră, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opoziţie îndemnul de a susţine până la capăt noile Coduri Fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor. (...) Promulgarea Codului Fiscal şi a Codului de procedură fiscală este esenţială pentru România, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor că aceste măsuri vor intra în vigoare în perioada următoare, iar celor care au deja afaceri în România le va permite să îşi pregătească planurile pentru lunile şi anii care vin”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi liderului UDMR Kelemen Hunor.
Potrivit Mediafax, Rovana Plumb mai spune că, pe lângă scăderea TVA, care este „cea mai bună măsură luată în ultimii 10 ani”, noile Coduri fiscale conţin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea creşterii economice.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la BNR, că încă analizează noul Codul Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi nu ne permitem „experimente economice”.
Citiți și
Cătălin Predoiu: Aşteptăm de la PSD în loc de epistole patetice măsuri concrete pentru aplicarea Codului
„Doamna preşedinte interimar al PSD, Rovana Plumb, ne scrie scrisori. Sunt mandatat de conducerea PNL să comunic faptul că aşteptăm în loc de epistole patetice un plan de măsuri concrete pentru aplicarea cu succes a Codului Fiscal, fără dezechilibrarea bugetului”, spune prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat transmis de liberali.
„PSD să ia o pauză de la „luptele de cocoşi” din partid şi să comunice ce are de gând să facă pentru: 1) îmbunătăţirea radicală a colectării veniturilor, 2) combaterea evaziunii fiscale mari, 3) reluarea investițiilor publice oprite, 4) atragerea de investiţii private în economie, 5) reforma companiilor de stat falimentate de guvernul Ponta. Noi le spunem şi ce să facă, măcar să spună dânşii, care au la dispoziţie aparatul de stat, cum vor să facă şi să se apuce măcar în ceasul al 12-lea al guvernării lor de lucruri bine făcute”, menţionează Cătălin Predoiu.
Citiți și