Video Ana Maria Bărbosu a primit medalia olimpică de bronz: „Ne întristează să vedem că la nivel înalt au existat astfel de probleme”

Data actualizării: Data publicării:
INSTANT_ANA_BARBOSU_MEDALIE_04_
Ana Maria Bărbosu a primit oficial medalia olimpică de bronz / Sursă: INQUAM Photos / George CALIN

Ana Maria Bărbosu a primit media olimpică de bronz, într-o ceremonie oficială organizată vineri, 16 august, la Casa Olimpică din București. „Sper să continui să aduc cât mai multe medalii”, a transmis gimnasta, care a obținut locul al treilea la proba de sol în urma unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).  

„Vă mulțumesc că ați venit astăzi (...) E un moment emoționant pentru mine (...) Rezultatul acesta a venit în urma a multor ani de muncă în sala de gimnastică și le mulțumesc antrenorilor fără de care nu aș fi reușit (...) Această situație a fost posibilă datorită Federației și casei de avocatură care nu au renunțat la noi, sportivele (...) Mă bucur foarte mult că sunt în posesia acestei medalii și sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel și sper să continui să aduc cât mai multe medalii”, a declarat Ana Maria Bărbosu.

Imediat după ceremonie, Ana Maria a transmis că își dorește să existe o „concluzie fericită” și pentru Sabrina Voinea, clasată pe locul al patrulea în urma contestației TAS, dar și pentru Jordan Chiles. 

CITEȘTE ȘI: Primul mesaj al lui Jordan Chiles după ce i-a fost luată medalia de bronz de la Paris. Ce va face gimnasta mai departe

„Aşteptarea a fost la Jocurile Olimpice nu să iau medalie, ci să-mi fac exerciţiul cât de bine pot. În urma exerciţiului meu curat de la sol a venit şi medalia (...)  Este un lucru care ne întristează să vedem că la nivel înalt au existat astfel de probleme. Noi ca sportive nu am greşit cu absolut nimic. Am fi aşteptat ca şi arbitrele şi staful de la competiţie să îşi facă la fel treaba”, a transmis gimnasta, la finalul ceremoniei, potrivit News.ro. 

Sportiva medaliată la JO de la Paris a avut și un sfat pentru fetele care își doresc să practice gimnastica. 

„Să aibă încredere că dacă îşi doresc ceva o să se îndeplinească dacă se ţin de treabă şi îşi asumă munca grea. Sunt foarte bucuroasă şi recunoscătoare pentru tot ce mi se întâmplă”, a adăugat Ana Maria Bărbosu. 

Medalia de bronz i-a fost oferită de către Octavian Moraru, reprezentant al Comitetului Internațional Olimpic.

„Astăzi s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. După cum știți, a fost o luptă contra cronometru, pentru că procedurile sunt foarte stricte (...)  Mă bucur din suflet pentru ea, mă bucur din suflet pentru gimnastica românească. Sunt 12 ani, dacă nu mă înșel, de la ultima medalie a României la gimnastică (...) Gimnastica românească a revenit la locul care i se cuvine și îmi doresc, ca pe viitor, să vedem cât mai multe medalii acordate fetelor noastre. Bravo, Ana Maria! Ne-ai făcut o mare, mare, bucurie“, a transmis reprezentantul României la Comitetul Internațional Olimpic. 

Premierul Marcel Ciolacu a participat la festivitatea de vineri și i-a înmânat gimnastei un buchet de flori, deși nu a fost prezent la întoarcerea celorlalți sportivi în țară.

Medaliații României la Jocurile Olimpice

La Jocurile Olimpice de la Paris, au obţinut aurul olimpic Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj - opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj - dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot - 200 m liber.

Argintul olimpic a fost câștigat de Mihaela Valentina Cambei la haltere - 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj - dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj - dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj - dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot - 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol.

CITEȘTE ȘI: Campionii de la JO 2024 au primit mașini și medalii de la Ion Țiriac. Și Sabrina Voinea a fost premiată

Editor : M.G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu