Fost sportiv olimpic din Canada, Ryan James Wedding, căutat de FBI pentru crimă și trafic de droguri. Recompensă de 50.000 de dolari

Data publicării:
FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea şi extrădarea lui Ryan James Wedding
Fost sportiv olimpic din Canada, Ryan James Wedding, căutat de FBI pentru crimă și trafic de droguri. Foto: FBI

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea şi extrădarea lui Ryan James Wedding, fost sportiv olimpic al Canadei, fiind acuzat că a ucis patru persoane și că a condus o reţea de trafic de droguri ce transporta cantităţi mari de cocaină pe tot teritoriul Americii, relatează The Guardian, conform News.ro.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, care locuia în Mexic, este considerat fugar, fiind acuzat în Statele Unite de conducerea unei grupări infracţionale, crimă, conspiraţie pentru distribuirea de cocaină şi alte infracţiuni, au declarat procurorii americani.

Autorităţile americane au precizat că gruparea lui Wedding a transportat cantităţi mari de cocaină din Columbia prin Mexic şi California către Canada şi alte locaţii din Statele Unite, folosind camioane. Wedding, care se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii de mai mulţi ani în Canada, este una dintre cele 16 persoane acuzate în legătură cu o reţea care transporta 60 de tone de cocaină pe an, patru dintre acestepersoane fiind în continuare fugare, a declarat Martin Estrada, procuror din Los Angeles.

„El a ales să devină un mare traficant de droguri şi a ales să devină un criminal”, a declarat Martin Estrada.

Un agent special FBI a declarat că 12 persoane au fost arestate în Florida, Michigan, Canada, Columbia şi Mexic în legătură cu acest caz.

Autorităţile americane susţin că gruparea a ucis doi membri ai unei familii din Canada ca răzbunare pentru un transport de droguri furat în ceea ce oficialii de acolo au declarat că a fost un caz de identitate greşită, precum şi alte două persoane, potrivit oficialilor şi documentelor depuse la tribunalul federal. Autorităţile au declarat că au confiscat cocaină, arme, muniţie, numerar şi mai mult de 3 milioane de dolari în criptomonedă în legătură cu ancheta lor.

Ryan James Wedding a concurat pentru Canada la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 de la Salt Lake City, la snowboarding.

Fostul sportiv olimpic se confruntă cu acuzaţii separate de trafic de droguri în Canada care datează din 2015, a declarat Chris Leather, superintendent-şef al Royal Canadian Mounted Police. „Aceste acuzaţii sunt în mare parte nesoluţionate”, a spus Leather.

Wedding a fost condamnat anterior în SUA pentru conspiraţie în vederea distribuirii de cocaină şi a fost condamnat la închisoare în 2010, arată înregistrările federale. Estrada a declarat că autorităţile americane cred că, după eliberarea lui Wedding, acesta a reluat traficul de droguri şi a fost protejat de Cartelul Sinaloa din Mexic.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
După ce i-a fost ucisă fiica, a descoperit că au transformat-o într-un chatbot cu inteligență artificială
Digi FM
Ultimele clipe din viața lui Yahya Sinwar, liderul Hamas, surprinse de o dronă
Pro FM
Andreea Bălan, emoție pură pe scenă. A făcut pace cu tatăl ei și l-a invitat la "concertul vieții sale"...
Film Now
Al Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu...
Adevarul
Ce este „taxa pentru ginere” pe care o va impune Turcia
Newsweek
Pensie cu 10% mai mare pentru 1.000.000 de pensionari. Se știe anul în care s-au pensionat
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Momentul când o șopârla scapă din gura unui șarpe. Imaginile cu cele două reptile sunt virale
Film Now
De ce a dispărut Adela Noriega din lumina reflectoarelor. Actrița de telenovele își serbează ziua de naștere...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...