Primul mesaj al lui Jordan Chiles după ce i-a fost luată medalia de bronz de la Paris. Ce va face gimnasta mai departe

Data actualizării: Data publicării:
Jordan Chilescu medalia de bronz la olimpiada
Federația americană de gimnastică a anunțat că va merge mai departe, la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a apăra medalia de bronz a lui. Jordan Chiles. Foto: Profimedia

Gimnasta americană Jordan Chiles nu a renunţat la ideea de rămâne cu medalia de bronz la sol obţinută după contestaţie la Jocurile Olimpice de la Paris, dar care i-a fost retrasă ulterior și atribuită sportivei române Ana Bărbosu.

Jordan Chiles afirmă că a fost devastată de vestea din weekendul trecut că a pierdut locul al treilea în proba de sol, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea unui apel al Anei Bărbosu, care urmează să primească bronzul.

„Nu am cuvinte. Această decizie pare nedreaptă şi vine ca o lovitură semnificativă nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care mi-au susţinut călătoria”, a scris sportiva în vârstă de 23 de ani într-o postare pe Instagram, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

„În plus faţă de durerea sufletească, atacurile rasiste neaşteptate de pe reţelele sociale sunt greşite şi extrem de dureroase. M-am dedicat trup şi suflet acestui sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara”, a mai scris ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ana Bărbosu şi echipa sa au făcut apel la TAS pentru că o contestaţie depusă cu privire la rezultatele finalei la sol de către echipa americană a fost înregistrată cu patru secunde după termenul de un minut permis de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG).

Succesul apelului a însemnat că punctajul lui Chiles a fost redus şi ea a căzut de pe locul al treilea.

USA Gymnastics a prezentat duminică dovezi video suplimentare la TAS, care, în opinia sa, au demonstrat că nu a existat nicio eroare de procedură, dar organismul juridic cu sediul la Lausanne a precizat joi că încălcarea a fost "foarte clară".

TAS a menţionat că nu are puterea de a ordona ca o a doua medalie de bronz să fie acordată lui Chiles, „aşa cum au propus unele dintre părţi”.

Chiles, care a câştigat, de asemenea, aurul pe echipe la Paris, a declarat că va lupta şi că speră că autorităţile vor ceda în cele din urmă.

„Mă confrunt acum cu unul dintre cele mai provocatoare momente ale carierei mele”, a adăugat ea. „Voi aborda această provocare aşa cum am făcut-o şi cu celelalte - şi voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. Cred că, la sfârşitul acestei călătorii, persoanele care deţin controlul vor face ceea ce trebuie.”

Ana Maria Bărbosu va intra în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice în cadrul unei ceremonii care va avea loc, vineri, la ora 15.30, la Casa Olimpică din Bucureşti.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un avion militar american s-a prăbușit cu patru bombe nucleare la bord, acum 56 de ani, în Groenlanda
Digi FM
Ce a pățit directorul Țiriac Open la prima întâlnire cu magnatul român, după ce a întârziat 20 de minute
Pro FM
CRBL și-a asumat relația cu iubita care are jumătate din vârsta lui. Cum se înțelege cu fiica lui, după...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Ciobănia și barbaria ne-au făcut români. Factorii suprinzători și decisivi în formarea poporului român
Newsweek
RECALCULARE Casa de Pensie a anunțat ora la care intră, joi, pensia pe card. Banii au fost virați
Digi FM
Colecție de meme-uri, după gogomănia spusă de Trump despre migranți: “Mănâncă pisici și câini, mănâncă...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
Angelina Jolie, însoțită de fiul său pe covorul roșu. Pax, cu mâna în ghips și cu cicatrici vizibile pe față...
UTV
(VIDEO) Taylor Swift danseaza cu Travis Kelce pe ritmurile lui Bad Bunny la US Open