Până acum, foarte puţini oameni din lumea fotbalului au ajuns să execute pedepse cu închisoarea pentru fapte legate de jocul cu balonul rotund. Poate cel mai cunoscut caz din România a fost cel al fostului preşedinte dinamovist Vasile Ianul. Acuzat că a prejudiciat clubul Dinamo cu peste două milioane de dolari, Ianul a fost condamnat la 12 ani de închisoare, însă a efectuat doar trei, pentru că fapta s-a prescris.
Alţi doi condamnaţi la închisoare au fost cei doi vinovaţi din singurul caz de trucare al meciurilor pedepsit de autorităţile române. Ilie Trifina şi Leonard Cănănău au primit pedepse cu suspendare pentru că au încercat să aranjeze meciul Poli Iaşi - Dacia Unirea Brăila. În schimb, pentru meciul Ceahlăul - Dinamo din 2002 nu s-au dictat decât sancţiuni pe linie sportivă - amenzi şi suspendări.
Cazuri cunoscute au fost şi în străinătate. În Franţa, în cunoscuta afacere OM-VA, preşedintele marseillez Bernard Tapie a fost condamnat la doi ani de închisoare şi a efectuat opt luni.
În Germania, în 2005, arbitrul Robert Hoyzer a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare pentru că a trucat meciuri de fotbal.
În Finlanda, în 2011, nouă jucători de la Rovaniemi Palloseura au fost condamnaţi la închisoare pentru trucarea de meciuri şi, în acelaşi ani, 11 fotbalişti polonezi au fost condamnaţi la închisoare pentru implicarea loc în meciuri trucate.
Anul trecut, mai mulţi arbitri chinezi, printre care şi unul care a condus meciuri la Cupa Mondială, au primit pedepse cu închisoarea.
De asemenea, preşedintele lui Fenerbahce Istanbul, Aziz Yildirim, a primit peste şase ani de închisoare, însă deocamdată se judecă apelul.
În aceeaşi situaţie se află şi fostul director general de la Juventus, Luciano Moggi, care a fost condamnat în primă înstanţă la cinci ani şi patru luni în scandalul „Calciopoli”. Pedepse cu închisoarea au mai primit şi oficiali de la Milan, Lazio şi Fiorentina.