Claudiu este inginer proiectant. Oricât de obosit ar fi, însă, în fiecare marţi şi joi merge la antrenament. Claudiu Arion, căpitan: „Echipele profesioniste fac doar lucrul ăsta şi nu fac altceva, de exemplu, cum mergem noi la lucru. Noi facem totul din plăcere”.
Tot din plăcere vine la antrenamente şi Dan, un tânar de 17 ani. Nu are nici unde să facă duş după antrenament, însă nu şi-a pierdut speranţa. Vrea să devină antrenor de rugby.
Dan Natea: „Foarte greu, şi cu schimbatul, şi cu duşul. Trebuie să mergem în altă parte să facem duş şi după meciuri”.
Rugbiștii de la CSM Sibiu sunt ingineri, studenţi, poliţişti locali, agenţi de securitate sau chiar consultanţi pe fonduri europene. Fără să ezite se schimbă într-un vestiar care a fost cândva un vagon de călători.
„Acesta este un vagon de tren, însă nu, nu ne aflăm într-o gară, ci pe un teren care aparţine de un club din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Jucătorii care îl folosesc pe post de vestiar fac parte dintr-o echipă care a câştigat de trei ori Cupa României la rugby”, relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.
Tot în vagon au și sala de forţă. Răzvan Borcan, antrenor: „Noi am încercat să improvizăm. Avem câteva discuri... Ni s-a spart vagonul, ne-au furat discurile”.
Terenul este în proprietatea Clubului Sportiv Municipal, care aparține de Ministerul Tineretului. Conducerea clubului recunoaște că acolo nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani.
Viorel Cintean, director CSM: „În fiecare an am cerut şi am încercat să obţinem fonduri. În aceeaşi situaţie este şi bazinul Olimpia, şi sala de box, şi baza hipică”.
Echipa de rugby a Sibiului s-a retras din Superliga naţionala în urmă cu șapte ani, pentru că nu a mai avut bani să îşi plătească deplasările.