Peste 300 de concurenţi, din Europa, America, Asia şi chiar Africa s-au întrecut la Sala Polivalentă pentru premii care ajung până la 100.000 de dolari.
„Dintre cel mai bine plătiţi 15 jucători din lume, primii 10 sunt la Bucureşti”, susține Silviu Stroie, director general la ComputerGames, organizator al competiției DreamHack 2014.
Chiar dacă toţi practică aceste jocuri în primul rând din plăcere, pentru mulţi dintre concurenţi, competiţia a devenit şi o afacere.
„Tocmai ce am câştigat şi sunt foarte fericit. Mă antrenez mult, uneori 23 de ore pe zi pentru a câştiga”, mărturisește Peter, unul dintre participanți.
„Este meseria mea să practic şi să mă joc. Toate eforturile pe care le fac sunt pentru a câştiga experienţă şi pentru a mă antrena. Joc pentru amuzament şi pentru că iubesc acest joc”, declară Todd, un alt concurent.
„E prima oară când vin la asemenea festival şi mă simt extraordinar. Toată sala, toată atmosfera a fost fenomenală. Sunt jucător profesionist de DotA 2 şi joc pentru o echipă românească”, spune Ionuț Turtoiu.
Mulţi dintre concurenți au avut parte de susţinători. „Am venit să îi încurajez, mai ales că avem şi un român, care este foarte bun”, spune un tânăr din galerie. „Sunt cei mai buni jucători din toată lumea care au venit şi abia aştept să îi văd pe ecran”, adaugă el.
Așa se face că 20.000 de spectatori au venit la Sala Polivalentă, în cele două zile de concurs. De anul viitor, organizatorii DreamHack România se pregătesc să mute competiţia pe un stadion de fotbal.
Counter-Strike, Fifa, DotA, League of Legend, StarCraft sau Hearthstone sunt jocurile în care s-au duelat concurenţii veniţi la Bucureşti.