„Vor ajunge până la Moscova și Soci”. Consilierul lui Zelenski oferă detalii despre rachetele balistice ucrainene

Data publicării:
podoliak interviu
Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Mihailo Podolyak, consilierul lui Volodimir Zelensky a vorbit, joi, despre caracteristicile noii rachete balistice dezvoltate de către Ucraina. Acesta susține că raza de acțiune a rachetei este de până la 700 de km, transmite presa ucraineană.

Consilierul lui Zelenski a declarat că rachetele dezvoltate de către ucraineni au o rază de acțiune între 600 și 700 de kilometri și a putea lovi ținte ca Moscova sau Soci.

Acesta a adăugat: „Eu cred că răspunsul exact la această întrebare îl vom primi atunci când rachetele vor fi folosite cu succes”. 

Ucrainenii vorbesc despre faptul că aceste rachete ar permite forțelor Kievului să lovească ținte la o distanță importantă, în interiorul Federației Ruse, în special Moscova.

În raza de acțiune a rachetelor ucrainenilor ar intra și aeroportul strategic de aviație „Engels”, de lângă Saratorv, dar și baza Flotei Ruse de la Marea Neagră din Novorossiysk. De asemenea, rachetele ucrainenilor ar putea lovi și alte ținte importante de pe teritoriul Federației Ruse. 

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat marți testarea cu succes a primei rachete balistice fabricate din Ucraina, la câteva zile după ce a lăudat crearea unei drone-rachetă cu rază lungă de acțiune.

Aceste rachete au o traiectorie numită în esență „balistică”, adică influențată doar de gravitație și de viteza dobândită de impulsul furnizat în momentul propulsării.

 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri