Caldarâmul din faţa Ambasadei României în Belgia s-a transformat într-un altar închinat victimelor de la clubul Colectiv. Părintele Patriciu, unul dintre preoţii comunităţii de români din Bruxelles, a ţinut o slujbă de pomenire. Peste 300 de români au ieşit în stradă să arate că sunt alături de cei de acasă. La rândul lor, cer transparenţă în negocierile pentru formarea unui nou guvern şi spun că vor să se simtă reprezentaţi.
Zeci de români s-au adunat şi în faţa Ambasadei României din Copenhaga. „Am ieșit din casă, pentru că ne pasă!” - au strigat ei.
Cei peste 200 de manifestanţi cer să nu se mai închidă spitale şi să fie disponibile echipamente performante pentru medici, pompieri şi echipele de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Pentru a doua seară consecutiv, zeci de oameni s-au adunat în faţa Institutului Cultural Român din Londra.
Aproape 50 de persoane s-au adunat și în faţa Consulatului Român din Munchen, în semn de omagiu adus tinerilor care au murit în incendiul devastator din clubul bucureştean Colectiv, în semn de susţinere faţă de familiile victimelor, dar şi în semn de protest faţă de actuală clasa politică din România, care trebuie să afle că „perioada mitei, a corupţiei şi a incompetenților a luat sfârşit", ne transmite din capitala Bavariei Ani Giurcă. Potestatarii din Munchen s-au mobilizat prin intermediul internetului şi au strigat sloganuri precum "Mita şi corupţia/ M-au alungat din ţară mea". Manifestanții au adus şi o Carte de condoleanțe în care şi-au notat mesajele de condoleanțe, urările de însănătoşire pentru cei aflaţi în suferinţă, dar şi speranţele într-un viitor mai bun şi într-o Românie fără corupţie.
Românii din diaspora promit să iasă în stradă şi în zilele următoare. Sunt anunţate manifestaţii la Munchen, Paris, Atena, Torino, Dublin şi Londra.