Trump spune că sprijină dezincriminarea consumului de marijuana

Data actualizării: Data publicării:
trump michigan
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a arătat sâmbătă sprijinul pentru dezincriminarea marijuanei, afirmând că banii contribuabililor nu ar trebui irosiţi pentru arestarea persoanelor care deţin „cantităţi personale”, relatează Reuters, citată de News.ro.

„În Florida, la fel ca multe alte state care şi-au dat deja acordul, cantităţile personale de marijuana vor fi legalizate pentru adulţi prin Amendamentul 3”, a declarat Trump despre un efort din statul său natal de legalizare a posesiei şi cumpărării a până la 3 uncii pentru adulţii cu vârsta de peste 21 de ani.

„Fie că oamenilor le place sau nu, acest lucru se va întâmpla prin aprobarea alegătorilor, aşa că ar trebui să fie făcut corect”.

Trump, care este candidatul republican la preşedinţie, a declarat că parlamentarii statelor ar trebui să creeze legi prin care să fie interzis consumul de marijuana în spaţiile publice.

El a adăugat că cineva nu ar trebui să fie un infractor într-un stat atunci când consumul de marijuana este legal în altele.

„Nu trebuie să distrugem vieţi şi să irosim banii contribuabililor arestând adulţi cu cantităţi personale de marijuana asupra lor şi nimeni nu ar trebui să plângă o persoană iubită pentru că a murit din cauza marijuanei cu fentanil”, a spus Trump.

Marijuana este legală într-o anumită formă în aproape 40 de state.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri