Trump acuză Ucraina că s-a amestecat în campania sa. Ce-i răspunde Kievul
Data publicării:
Ambasada Ucrainei din Washington a negat acuzațiile lansate de președintele american Donald Trump potrivit cărora Ucraina ar fi încercat să saboteze campania sa din timpul alegerilor prezidențiale din 2016 din SUA, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
„Ne susținem poziția că guvernul Ucrainei nu a ajutat niciun candidat în alegerile din SUA. Ucraina este mândră că a oferit un sprijin bipartizan în SUA”, se arată într-un mesaj pe Twitter al Ambasadei Ucrainei.
Într-un mesaj postat marți pe Twitter referitor la campania prezidențială din 2016, Trump a menționat „eforturi depuse de Ucraina pentru a sabota” camapania sa și a o „favoriza pe tăcute” pe democrata Hillary Clinton, dar nu aduce dovezi care să susțină această afirmație.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
În urmă cu o săptămână, fostul purtător de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, reitera acuzațiile conform cărora un militant al Partidului Democrat s-a întâlnit cu funcționari ai Ambasadei Ucrainei în timpul campaniei. El făcea aluzie la mai multe informații difuzate de mass-media conservatoare conform cărora acest membru al Partidului Democrat căuta informații susceptibile a-l compromite pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.
Aceste acuzații au apărut pentru prima dată în ianuarie, pe site-ul publicației Politico. „Evident, a existat în aceste ultime zile un mult mai mare interes pentru ceea ce DNC (Comitetul Național Democrat) a făcut în coordonare cu guvernul ucrainean în încercarea de a stabili o înțelegere secretă" cu acesta, a declarat Spicer.
Paul Manafort a fost nevoit să își părăsească postul în august 2016, când șansele electorale al lui Donald Trump păreau mici și când detaliile privind relațiile sale de afaceri cu oficiali pro-ruși din Ucraina începeau să apară.
Sean Spicer a făcut aceste afirmații ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist de la o instituție media care îi este favorabilă președintelui. Întrebarea era dacă această chestiune a fost abordată la întâlnirea din iunie de la Casa Albă dintre Donald Trump și președintele ucrainean Petro Poroșenko.
Purtătorul de cuvânt a răspuns că nu știe dacă acest lucru s-a discutat, dar a dat asigurări că „înțelegerea secretă cu guvernul ucrainean a stârnit un mult mai mare interes după această întâlnire”.