Sean „Diddy” Combs a fost pus sub supraveghere la închisoare. Autoritățile se tem că ar putea încerca să se sinucidă

Data publicării:
Sean „Diddy” Combs la un podcast
Sean „Diddy” Combs. Foto: Profimedia

Rapperul şi producătorul de hip-hop Sean „Diddy” Combs a fost plasat sub supraveghere pentru persoanele cu tendinţe sinucigaşe la Centrul Metropolitan de Detenţie din Brooklyn în primele zile ale încarcerării sale pentru şantaj şi infracţiuni sexuale. El a pledat nevinovat la aceste acuzaţii, notează People, citat de News.ro.

În dimineaţa zilei de vineri, Sean „Diddy” Combs - care are la Biroul închisorilor numărul de înregistrare 37452-054 - a fost servit la ora 6:00 cu un mic dejun format din cereale, fructe şi o prăjiturică.

Cu o zi înainte, avocaţii săi au declarat pentru Pople că este „puternic, sănătos şi concentrat pe apărarea sa”, adăugând vineri într-o declaraţie: „El este angajat să lupte în acest caz şi are încredere deplină atât în echipa sa juridică, cât şi în adevăr”.

Reprezentanţii cântăreţului, Marc Agnifilo şi Teny R. Geragos, au scris într-o propunere de cauţiune respinsă de doi judecători din Manhattan la începutul acestei săptămâni că unitatea din Brooklyn „nu este potrivită pentru detenţie provizorie”, numind condiţiile de acolo „oribile”.

Cameron Lindsay, fost director al MDC-Brooklyn şi un martor expert în domeniul corecţional, a spus că rapperul are un drum lung de parcurs la unitatea din Brooklyn.

„Statutul său de celebritate uriaşă şi acuzaţiile de violenţă împotriva femeilor fac din el o ţintă foarte atractivă pentru agresiune”, spune Lindsay. „Iar în subcultură - în lumea închisorilor - să dai o lovitură cuiva ca el ar fi considerat o mare realizare.”

Fostul director adaugă că unitatea este „austeră” şi „rece”: „Totul este planificat. Nu este o viaţă”.

Potrivit lui Lindsay, rapperul nu ar avea acces la internet, iar orice timp de recreere în exterior ar fi petrecut într-o zonă închisă.

Noul mediu pare să reprezinte o schimbare radicală faţă de viaţa de celebritate pe care mogulul muzicii a dus-o de-a lungul timpului, cu o reşedinţă de 48 de milioane de dolari şi propriul său avion personal, pe care avocaţii săi au declarat instanţei, marţi, că a încercat să îl vândă.

Scott Taylor, un purtător de cuvânt al Biroului închisorilor, care a refuzat să confirme specificaţiile de cazare ale lui Combs, citând „motive de confidenţialitate, siguranţă şi securitate”, confirmă că, la fel ca ceilalţi 1.217 deţinuţi din unitate începând de vineri, Combs trebuie să se trezească la ora 6:00 dimineaţa şi trebuie să aibă patul făcut până la ora 7:30 dimineaţa.

Deţinuţii federali sunt, de asemenea, supuşi „la cel puţin cinci numărători oficiale ale deţinuţilor pe parcursul fiecărei perioade de 24 de ore” şi trebuie să „stea lângă pat” pentru unele dintre aceste verificări, conform Manualului de admitere şi orientare a deţinuţilor de 55 de pagini, o copie pe hârtie pe care Combs ar fi primit-o atunci când a fost înregistrat în unitate.

În timpul săptămânii, prânzul este servit la ora 11:00, iar cina este servită după ora 16:00, conform manualului. (Weekend-urile şi sărbătorile au un program uşor decalat).

Cântăreţul R&B R. Kelly a fost închis la MDC-Brooklyn, după condamnarea sa federală din 2021 pentru infracţiuni sexuale la Curtea Districtului de Est din New York. Avocata sa, Nicole Blank Becker, susţine că gardienii au profitat de statutul său de celebritate şi l-au forţat să cânte.

Într-un interviu telefonic, Blank Becker a numit perioada petrecută de Kelly la unitatea din Brooklyn „paralizantă din punct de vedere mental” şi „una dintre cele mai rele experienţe de care am auzit vreodată”.

„Dacă Diddy va trăi ceva asemănător cu ceea ce ştiu că a trăit R. Kelly, nu va fi bine”, spune Blank Becker, adăugând opinia sa că închisoarea nu este «deloc» sigură.

„Pe zi ce trece, eram îngrijoraţi dacă R. Kelly era sau nu în viaţă, sincer”, spune ea, adăugând: „Este inuman, o cu totul altă lume. Adică, oameni în toată firea plâng”.

Într-o declaraţie pentru People, Taylor a spus că Biroul Federal al Penitenciarelor „ia în serios datoria noastră de a proteja persoanele încredinţate în custodia noastră, precum şi de a menţine siguranţa angajaţilor penitenciarelor şi a comunităţii”.

Recunoscând „dotarea cu personal şi alte provocări de la MDC Brooklyn” - dotarea cu personal, spune el, este acum de aproximativ 76% - a declarat că a fost numită o echipă de acţiune urgentă „pentru a analiza în ansamblu provocările de la MDC Brooklyn”, inclusiv creşterea personalului permanent de ofiţeri corecţionali şi a personalului medical şi abordarea a peste 700 de cereri de întreţinere întârziate.

Arestat luni seară în Manhattan, Sean Combs, în vârstă de 54 de ani, a fost ţinta a numeroase plângeri de agresiune sexuală timp de mai multe luni şi a pledat marţi „nevinovat” la acuzaţiile de trafic în scopul exploatării sexuale şi extorcare.

Judecătoarea Robyn Tarnofsky a dispus reţinerea, invocând temerile că astfel de "infracţiuni care au loc în spatele uşilor închise" se vor repeta.

Un artist cu multiple porecle şi pălării în lumea muzicii şi a afacerilor, P.Diddy este descris de presupusele sale victime drept un prădător sexual violent, care folosea alcoolul şi drogurile pentru a obţine supunerea lor.

"Timp de decenii", Sean Combs, alias "Puff Daddy", "a abuzat, ameninţat şi constrâns femei şi alte persoane din jurul său pentru a-şi satisface dorinţele sexuale, a-şi proteja reputaţia şi a-şi ascunde acţiunile", potrivit actului de acuzare.

Casele de lux ale rapperului din Miami şi Los Angeles au fost percheziţionate în martie, ca parte a unei ample operaţiuni care a dus la o anchetă federală şi un caz penal.

Sub poreclele Puff Daddy, P. Diddy sau Diddy, el s-a impus ca o figură importantă în hip hop-ul de pe coasta de est, atât la microfon, cât şi în producţie. De-a lungul deceniilor, a acumulat o avere impresionantă şi datorită activităţilor sale în industria alcoolului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce conține în realitate ketchupul din supermarket. Dragoș Pătraru demască...
Digi FM
Dan Bittman, declarații sincere despre femeile care apelează la operații estetice: „Nu știu când să se...
Pro FM
Selena Gomez, reacție după ce fanii i-au reproșat că se victimizează pentru că nu poate avea copii: „Lăsați-o...
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre fiica ei adolescentă: „A murit și o parte din mine atunci!” Cu ce problemă s-a...
Adevarul
Doi vloggeri celebri care au colindat întreaga lume surprind: „Occidentul e decăzut, ne-am muta în România”
Newsweek
2.000.000 pensionari iau pensie mai mare cu 100 de lei în octombrie. De ce intră pe card mai devreme
Digi FM
Cum a rămas un bătrân fără pensia pe o lună, 5 000 de lei, bani pe care tocmai îi scosese de la bancomat...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...