Foto Salvini îl acuză pe Macron că vrea să arunce UE în război cu Rusia. Fotografia bizară postată de vicepremierul Italiei

Data publicării:
emmanuel macron
Salvini îl acuză pe Emmanuel Macron că vrea să arunce UE în război cu Rusia. FOTO: Profimedia Images

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, l-a atacat marţi pe Emmanuel Macron publicând un montaj foto cu preşedintele francez în echipament de luptă şi înarmat cu o puşcă de asalt, acuzându-l că vrea să împingă Europa în război cu Rusia, relatează AFP, citată de Agerpres.

„O escaladare militară şi soldaţi italieni pe front la ordinele unor periculoşi 'punători de bombe'? Nu, mulţumesc”, a scris pe contul său de X liderul de extremă dreapta al cărui partid, Liga, face parte din coaliţia guvernamentală condusă de premierul Giorgia Meloni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lângă fotografia care îl înfăţişează pe şeful statului francez luptând, cu cască şi îmbrăcat într-o uniformă în culorile Uniunii Europene sub o vestă tactică, se poate vedea un portret al lui Salvini la un miting electoral, cu braţul ridicat şi cu un rozariu în mână.

„Da angajamentului Italiei pentru pace, pentru respingerea războiului, prevăzută în Constituţie, inspirată de conştiinţa morală colectivă şi de tradiţia noastră creştină”, a adăugat Salvini, care a invitat alegătorii să aleagă Liga pentru „mai multă Italie şi mai puţină Europă”.

Liga nu stă bine în sondaje

În linie dreaptă înaintea alegerilor europene din 9 iunie, Liga nu stă bine în sondaje. Deşi obţinuse peste 34% în 2019, acest partid este acum creditat doar cu aproximativ 8% din intenţiile de vot, cu mult în urma Fratelli d'Italia, formaţiunea post-fascistă a premierului Giorgiei Meloni, adaugă AFP.

Liga face parte din grupul Identitate şi Democraţie din Parlamentul European, alături de Adunarea Naţională (RN) din Franţa.

Salvini nu este străin de atacurile la adresa lui Macron, pe care îl acuză că este un „instigator la război” pentru că ia în considerare trimiterea de trupe occidentale în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei. El l-a numit „nebun” luni şi l-a sfătuit la începutul lunii mai „să se caute”.

Mergând sistematic împotriva curentului politicii pro-Kiev a Giorgiei Meloni şi a culturii atlantiste, Salvini este un vechi admirator al lui Vladimir Putin, iar partidul său a semnat un acord în 2017 cu Rusia Unită, partidul preşedintelui rus.

Deşi a condamnat invazia rusă din Ucraina, el a făcut, de asemenea, remarci controversate despre realegerea lui Putin („Când un popor votează, are întotdeauna dreptate”) sau moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, spunând că le revine medicilor şi judecătorilor ruşi să facă lumină asupra circumstanţelor morţii sale.

Cu toate acestea, Italia se opune în continuare trimiterii de trupe occidentale în Ucraina şi utilizării armelor sale pe teritoriul Rusiei.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un copil de 12 ani, fără ezitare, a luat arma și a tras pentru a-și salva tatăl din...
Digi FM
Mihai Albu, dezvăluiri despre Irinel Columbeanu. Cum și-a pierdut milionarul averea: „Nu pe femei și cluburi...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
Newsweek
Care sunt cele mai sigure țări de pe Pământ dacă începe al treilea război mondial?
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Transformarea lui Colin Farell în serialul „The Penguin” i-a uluit pe colegii săi. Nici măcăr el nu s-a mai...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...