Indonezia. Director al Lion Air, demis după tragedia aviatică

Data actualizării: Data publicării:
Avion Lion Air parcat in aeroport
Avionul Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, având la bord 189 de pasageri | Foto: Shutterstock

Compania aeriană indoneziană Lion Air l-a demis pe directorul tehnic, după accidentul de luni în care un avion al său s-a prăbuşit la scurt timp după decolare şi toţi cei 189 de oameni aflaţi la bord au murit, au anunţat miercuri responsabilii companiei low-cost, citaţi de dpa şi AFP.

avion prabusit in indonezia, accident aviatic, avion prabusit, lion air
Avionul Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, având la bord 189 de pasageri | Foto: Shutterstock

Potrivit media locale, ministrul transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi, a ordonat destituirea directorului tehnic al Lion Air şi a altor angajaţi care au dat lumină verde decolării cursei de luni, încheiată tragic.

Budi a afirmat că ministerul său vrea să evalueze sistemele de siguranţă ale companiilor low-cost din ţară, precizând că astfel de companii "sunt o necesitate", dar trebuie găsite modalităţi de a îmbunătăţi siguranţa.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost, intrat în serviciu în urmă cu numai câteva luni, a dispărut de pe radare luni, după 12 minute de la decolarea sa din Jakarta. El s-a prăbuşit în Marea Java, la o adâncime de 30-40 de metri, la scurt timp după ce a cerut turnului de control autorizaţia de a reveni în capitala indoneziană. Pilotul şi copilotul totalizau peste 11.000 de ore de zbor şi au fost supuşi recent unor examene medicale.

Marţi, ministrul a anunţat că a ordonat inspectarea ''tuturor avioanelor Boeing 737 MAX'', fără ca aparatele să fie ţinute la sol. Avionul prăbuşit luni avusese o problemă tehnică în timpul unui zbor precedent, care fusese însă remediată.

Boeing a suspendat ieşirea avioanelor 737 MAX anul trecut, chiar înainte de prima livrare comercială, evocând o problemă la motor. Motoarele sunt realizate în colaborare de General Electric (SUA) şi Safran (Franţa), conform site-ului de specialitate airlineratings.com.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri