Donald Trump spune că Gaza poate fi „mai grozavă ca Monaco”: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu, cea mai bună apă”

Data publicării:
donald trump
Foto: Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA / Sursa foto: Profimedia Images

Gaza ar putea ajunge „mai grozavă ca Monaco”, paradisul mediteranean pentru cei superbogați, a sugerat luni fostul președinte american Donald Trump, spunând că „are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu” și „cea mai bună apă”, informează POLITICO.

Candidatul republican la președinție a făcut aceste comentarii într-un interviu cu prezentatorul radio conservator Hugh Hewitt, care l-a întrebat dacă enclava devastată de ofensiva militară a Israelului, ar putea fi un alt Monaco „dacă ar fi reconstruită corect”.

[Gaza] ar putea fi mai grozavă ca Monaco”, a răspuns Trump. „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu, cea mai bună apă, cel mai bun totul.”

Trump, care a fost dezvoltator imobiliar, a adăugat că „a fost acolo” și că e „un loc dur”, dar The New York Times a raportat că nu există nicio dovadă care să ateste Trump a vizitat Gaza ca președinte sau ca om de afaceri.

Un oficial de campanie a declarat apoi că Trump s-a referit la Israel, țară în care republicanul a mers când era președinte în 2017.

Remarcile lui Trump sunt ecoul celor ale ginerelui său Jared Kushner, care a spus în februarie că „proprietățile de pe malul apei din Gaza ar putea fi foarte valoroase”.

La un an de la ofensiva militară a Israelului, care a inclus lovituri aeriene și o invazie terestră, o mare parte din Gaza a ajuns în ruine, cu un sfert din clădirile sale distruse sau grav avariate, potrivit Națiunilor Unite.

Peste 40.000 de palestinieni au fost uciși și cel puțin 75% din populația de 2,3 milioane a enclavei a fost strămutată. ONU și Banca Mondială au estimat costul reconstrucției infrastructurii critice din Gaza în aprilie la 18,5 miliarde de dolari.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri