În cel mai mare rezervor de apă din SUA au fost găsite noi rămășițe umane, pentru a doua oară în această lună
Data actualizării: Data publicării:
Noi rămășițe umane au fost descoperite în lacul Mead, cel mai mare rezervor de apă dulce din Statele Unite, al cărui nivel a scăzut drastic din din cauza secetei, relatează NBC News. Lacul a stârnit interesul publicului și al detectivilor după ce, în luna mai, scăderea nivelului apei a scos la iveală un schelet închis într-un butoi, posibilă victimă a Mafiei.
Poliția nu a comunicat din ce perioadă ar putea data rămășițele găsite pe o plajă din Nevada. Biroul medicului legist din comitatul Clark, care va stabili cauza morții, nu a răspuns solicitării NBC pentru precizări.
Nu este clar dacă nivelul scăzut al apelor Lacului Mead a jucat vreun rol în descoperire.
Nivelul lacului, care se întinde pe granița statelor Nevada și Arizona, a atins minime istorice în acest an și este la doar 27% din capacitatea sa.
După numai o săptămână, anchetatorii au găsit și alte rămășite umane. Poliția crede că este vorba de o crimă care a fost săvârșită la finele anilor 1970 sau începutul anilor 1980, pentru că victima purta pantofi fabricați în acea perioadă.
Doi ofițeri de poliție pensionari din Las Vegas au anunțat că oferă o recompensă celor care găsesc alte cadavre în lacul Mead. David Kohlmeier și Daniel Minor oferă 5.000 de dolari scafandrilor pentru fiecare cadavru.
„Credem că sunt mai mulți morți acolo”, a spus Kohlmeier pentru presa locală. „Există mai multe dispariții misterioase care nu au fost niciodată elucidate. Pentru că apa este atât de scăzută în această perioadă, există o șansă să se facă lumină în multe cazuri”.
Este pentru a doua oară când au fost găsite rămășițe umane la Lacul Mead în această lună.
Pe 6 iulie, cadavrul unei femei a fost găsit în apropiere de Insulele Boulder, unde o femeie dispăruse după ce a căzut de pe un jet ski pe 30 iunie. Medicul legist al comitatului Clark a confirmat ulterior că este vorba despre cadavrul femeii dispărute.
Lacul Mead, format din barajul Hoover în anii 1930, face parte dintr-un sistem care furnizează apă la peste 40 de milioane de oameni din mai multe state, inclusiv Arizona, California, Colorado și Nevada.