Galerie Foto Un schelet aflat într-un butoi metalic a fost găsit după secarea celui mai mare lac din SUA. Ar putea urma alte descoperiri macabre
Seceta istorică din vestul Occidentul american a rezervat o serie de surprize: un schelet datând din anii 1980 a fost găsit într-un butoi metalic parţial îngropat, pe malul secat al unui lac artificial din apropiere de Las Vegas. Poliţia a avertizat că ar putea urma şi alte descoperiri macabre, informează marţi AFP şi Reuters.
Scheletul a fost descoperit duminică de navigatori în lacul Mead, cel mai mare rezervor de apă din Statele Unite, al cărui nivel a scăzut considerabil sub efectul unei secete cronice.
Pe baza efectelor personale găsite în butoiul ruginit în care au fost descoperite rămăşiţele umane, poliţia din Las Vegas a declarat că persoana ar fi fost ucisă în anii 1980. Nici cauzele morţii, nici detalii despre obiectele găsite nu au fost dezvăluite de anchetatori, care nu au identificat încă victima, scrie Agerpres.
"Pare un caz foarte dificil", a declarat locotenentul Ray Spencer de la poliţia din Las Vegas pentru site-ul de ştiri 8newsnow.com.
"Aş spune că există şanse foarte mari să descoperim noi rămăşiţe umane pe măsură ce nivelul apei scade", a spus el.
Potrivit lui Spencer, poliţia va solicita asistenţă din partea experţilor de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, "pentru că vom avea nevoie de oameni de ştiinţă, care să analizeze şi să ne ofere o estimare în legătură cu perioada din care face parte persoana aflată în butoi. Va fi necesară multă muncă", a spus el.
Vestul Statelor Unite este afectat de câţiva ani de o secetă istorică care ameninţă alimentarea cu o mare parte din populaţie şi a condus la scăderea dramatică a nivelului lacurilor şi a râurilor.
Alimentat de râul Colorado, lacul Mead, un rezervor uriaş asociat barajului Hoover, a atins cel mai scăzut nivel din 1937.
Potrivit unui studiu publicat în 2020 de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), debitul fluviului Colorado s-a redus în medie cu 20% în ultimul secol, iar cel puţin o jumătate din această scădere a nivelului apei poate fi atribuită creşterii valorilor de temperatură în zonă.
Din cauza gazelor cu efect de seră generate de activităţile umane, în principal arderea combustibililor fosili, planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius comparativ cu perioada preindustrială. Cea mai mare parte a acestei încălziri s-a produs în ultimii 50 de ani.
Editor : V.M.
- Etichete:
- lacul mead
- cel mai mare rezervor de apa din sua
- descoperire schelet
- rezervor de apa sua
- cadavru rezervor de apa sua
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News