Autorul masacrului de la Belgrad a fost dus de tatăl lui în poligonul de trageri de la 12 ani. Ce a mărturisit bărbatul la audieri

Data actualizării: Data publicării:
oameni in fata scolii din belgrad in care a avut loc atacul armat
Băiatul de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Foto: Profimedia Images

Tatăl băiatului criminal de la Belgrad, care a ucis miercuri opt elevi și un gardian de la Școala Primară „Vladislav Ribnikar”, a confirmat că deținea permis pentru arma pe care fiul său a folosit-o în atacul sângeros. În timpul audierii, bărbatul, medic renumit, a mai spus că știa că fiul lui se simțea respins de colegi, dar n-a sesizat nimic neobișnuit în comportamentul lui.

Bărbatul, care a fost arestat - la fel și mama băiatului - a spus în timpul audierii că avea mai multe arme în seif, dar că acesta era securizat și că nu știe cum a aflat fiul său codul.

„A recunoscut că și-a dus fiul la poligon la 12 ani. Tatăl a mai spus că fiul său s-a simțit respins, dar nu a observat nimic în neregulă la el. De asemenea, fiul său îi spunea adesea că nu se potrivește în societate”, au declarat anchetatori pentru Novosti.

Miercuri, băiatul a fost audiat în prezența mamei sale și apoi a fost predat angajaților de la Centrul de Asistență Socială, a declarat Nikola Uskoković de la Parchetul Superior din Belgrad.

Potrivit presei sârbe, autorul atacului de la Belgrad este născut la 30 iulie 2009 şi a crescut în ceea ce la prima vedere ar putea fi considerată o familie normală, cu părinţi respectabili şi foarte înstăriţi. Tatăl este un cunoscut medic radiolog, iar mama este om de ştiinţă, profesor de microbiologie. Băiatul este un copil talentat, politicos şi a câştigat concursuri în oraş. La şcoală era numit însă "tocilar". Tocmai de aceea, ceruse să fie transferat într-o altă clasă, unde avea trei prieteni. Dar nici aici nu a fost prea bine primit şi acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care a plănuit un atac în masă.

Băiatul de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este Keir Starmer: 10 lucruri de știut despre noul prim-ministru al Marii Britanii
Digi FM
"Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aş fi bătut să te am". Mesajul emoționant al soției portarului...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Tom Cruise, apariție rară alături de sora sa, Marian. Cei doi au fost surprinși pe aeroport, în ziua când...
Adevarul
Șoferii români se plâng de amenzile date în Grecia: „Este prima dată în cei 11 ani, de când venim” FOTO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
De ce nu ar trebui niciodată să stropești cu apă un câine pe caniculă: „Îi vei face și mai mult rău”
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...