Video Atac rusesc masiv asupra Ucrainei. Moscova a lansat 52 de drone și 5 rachete în opt regiuni. Sirenele au sunat timp de 4 ore în Kiev

Data actualizării: Data publicării:
atac rusesc în kiev
Foto: Captură Digi24

Kievul a intrat, din nou, în raza dronelor Rusiei. Sirenele au sunat în capitala ucraineană timp de 4 ore și au trimis localnicii în adăposturi pentru a patra oară săptămâna aceasta. Potrivit autorităților locale, atacul a fost lansat în mai multe valuri, din diferite direcții, dar antiaeriana ucraineană a reușit să neutralizeze toate dronele inamice. Moscova și-a intensificat atacurile în ultimele săptămâni, după incursiunea ucraineană în Kursk. Numai săptămâna aceasta, Rusia a lovit Ucraina cu peste 400 de rachete și drone. Cel mai grav bilanț s-a registrat, ieri, în Harkov unde 7 oameni au murit și 97 au fost răniți. Oficialii de la Kiev au făcut din nou apel la donații din partea Occidentului, dar și ca aliații să permită folosirea rachetele cu rază lungă de acțiune care i-au fost furnizate pentru a lovi Rusia în profunzime

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 24 din cele 52 de drone lansate de Rusia în timpul unor atacuri în cursul nopţii asupra a opt regiuni din Ucraina, au anunţat sâmbătă forţele aeriene, conform Reuters, informează Agerpres.

Într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram, forţele aeriene au precizat că 25 de drone Shahed au căzut singure şi alte trei au zburat spre Rusia şi Belarus. Nu au existat relatări despre persoane rănite în atacuri sau despre pagube majore.

Ucraina foloseşte războiul electronic, precum şi grupuri mobile de vânătoare şi apărarea aeriană pentru a respinge atacurile frecvente cu drone şi rachete ruseşti. Alertele aeriene au sunat de mai multe ori în cursul atacurilor cu drone din timpul nopţii, mulţi oameni grăbindu-se spre adăposturi.

În capitala Kiev, unde alertele au durat aproximativ patru ore, a fost al patrulea atac cu drone din această săptămână, au declarat oficialii. Toate dronele care vizau oraşul au fost doborâte şi nu au fost raportate pagube majore, au precizat oficiali ai oraşului Kiev.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât, de asemenea, drone ruseşti în regiunile Poltava, Cerkasî, Kirovohrad şi Dnipropetrovsk din centrul Ucrainei, în regiunile Cernigov şi Sumî din nord şi în regiunea Mîkolaiiv (Nikolaev) din sud.

Oficiali din regiunea Cerkasî au declarat că resturi de drone au avariat mai multe locuinţe private. Forţele ruse au lansat, de asemenea, cinci rachete în timpul atacului, au mai transmis forţele aeriene ucrainene, dar nu au oferit alte detalii.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri