Video Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în ultimele patru zile. 15 drone au fost doborâte de apărarea ucraineană

Data publicării:
clădire avariata în kiev de drone rusești
Foto: X/@europeanMedia24

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 15 drone lansate de Rusia în cursul nopţii, în cel de-al treilea atac asupra capitalei ucrainene în decurs de patru zile, a declarat joi Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Resturile de drone au deteriorat ferestrele şi uşile unui bloc de apartamente şi au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială, care a fost stins, a declarat Popko. Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko, a spus că dronele nu au provocat daune infrastructurii critice din regiunea Kiev, iar autorităţile municipale şi regionale nu au raportat victime, potrivit News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În schimb, resturi căzute de dronă au provocat un incendiu pe terenul unei întreprinderi private din regiunea centrală Cerkasî, iar serviciile de urgenţă se luptă cu focul, a declarat guvernatorul regional.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în februarie 2022, a atacat luni instalaţii energetice din întreaga Ucraină în lovituri aeriene care, potrivit oficialilor ucraineni, au implicat peste 200 de rachete şi drone. Atacul repetat asupra reţelei electrice a forţat Kievul să recurgă la întreruperi de urgenţă şi planificate în această săptămână pentru a încerca să stabilizeze sistemul.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri