Taberele private nu au reguli clare de siguranță
În timp ce pentru taberele organizate de şcoli există norme de siguranţă care trebuie respectate, în cele private organizatorului nu-i sunt impuse niciun fel de reguli. Într-o excursie cu şcoala este obligatoriu să existe un supraveghetor la zece elevi. În tabăra de la Buşteni, unde o fetiță de 13 a murit, din spusele martorilor, a fost doar un singur supraveghetor la 22 de copii.
„Nu există o reglementare în ceea ce priveşte funcţionarea serviciilor educaţionale în mediul privat, într-o discuţie cu domnul ministru am decis să elaborăm o hotărâre de guvern prin care aceste tipuri de acte educaţionale să fie reglementate”, a declarat Stelian Fedorca secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Până când Ministerul Educaţiei va stabili reguli clare, părinţii poartă răspunderea pentru siguranţa copiilor pe care îi trimit în tabără. Mulţi spun că preferă să nu îi trimită în tabere, ci să îşi facă vacanţa împreună.
„Merg la mare, vin înecaţi deci nu, mai bine mergem noi cu ei”, a spus o mamă.
Cei care vor totuşi să îşi trimită copiii în tabere, spun că se interesează bine înainte să plătească vacanţa.
„M-aş asigura că ştiu unde este trimis şi care sunt pericolele”, a adăugat un alt părinte.
Directoarea şcolii din Bucureşti, unde învaţa eleva de 13 ani, este îngrozită de ce s-a întâmplat: „Taberele sigure sunt cele organizate de şcoală. Încerci să-l trimiţi în condiţii de siguranţă”, a spus Rosica Ștefan.
Autorităţile susţin că în cazul taberelor particulare, răspunderea pentru siguranţa copiilor aparţine organizatorilor.
- Etichete:
- reguli de siguranta in taberele private
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News