Cristian a învăţăt toate secretele meseriei într-un an, de când este angajat. Înainte nu ştia că există meseria de lumânărar.
Alături de Cristian, alţi 70 de tineri cu dizabilităţi şi-au găsit un serviciu în întreprinderea deschisă cu fonduri europene.
„De-a lungul acestui proces s-a lucrat individual cu fiecare, au reuşit să-şi depăşească acele dizabilităţi”, a explicat Bogdan Constanciuc, psiholog.
În acest moment, funcţionează șapte ateliere: cel de ceramică, de croitorie, o tipografie, o brutărie, o spălătorie, atelierul de lumânări şi o seră.
„Începând cu 1 decembrie putem ieşi pe piaţă cu toate produsele şi serviciile oferite aici”, a explicat Florin Giosan, manager fabrică
Ajutorul oferit de stat pentru persoanele cu handicap este între 240 şi 290 de lei. De la fabrică primesc un salariu de 600 de lei.
În România, din cele peste 600.000 de persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, doar 27.000 lucrează. Chiar dacă firmele care angajează persoane cu handicap au avanataje fiscale, patronii evită asemenea salariaţi.