„Semnul acesta de la gât o să-mi amintească toată viața de medicii care m-au salvat!”

Data actualizării: Data publicării:
27.05 Digi24 Articol susținut de SANADOR

Uneori, simptome aparent banale, ca dificultățile la respirație și senzația de oboseală, pot ascunde afecțiuni grave, care necesită tratament complex.

Andrada s-a confruntat cu o astfel de situație. În Germania, țara în care locuiește de șapte ani, i s-a spus inițial că are o răceală. Dar starea sa se agrava de la o zi la alta.

„Nu o simțeam ca pe o boală, doar că nu puteam să respir. Mi s-a făcut o bronhoscopie, dar în timpul procedurii ceva nu a mers bine, au apărut complicații și a trebuit să rămân de urgență internată. Un metru dacă mergeam, oboseam foarte tare. Nu aveam aer!,” povestește Andrada.

Medicii din Germania i-au montat o traheostomă, un tub care permite respirația, și au recomandat efectuarea de investigații suplimentare. Pentru că problema ei părea să nu aibă o rezolvare, Andrada a hotărât să se întoarcă în România și să se programeze la o consultație la Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică și chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR.

„În Germania nu au luat situația în serios. Erau foarte relaxați. Tatăl meu a văzut un articol cu Prof. Dr. Cordoș și mi-a zis că ar trebui să vin acasă.”, spune pacienta.

În urma consultației și a investigațiilor, Prof. Dr. Ioan Cordoș a stabilit diagnosticul: stenoză idiopatică laringo-traheală. Afecțiunea este rară, dar gravă și constă în îngustarea laringelui și traheii, fără o cauză cunoscută. De multe ori, stenoza traheală este cauzată de cicatrizarea țesuturilor locale sau inflamație. Persoanele afectate au dificultăți de respirație care progresează, tuse persistentă și iritativă, senzație de sufocare și înec.

Andrada necesita o operație complexă, de rezecție crico-laringo-traheală, dar și o plastie de lărgire sub corzile vocale. Practic, intervenția a avut ca scop îndepărtarea segmentului de trahee îngustat și montarea unei proteze din cartilaj prelevat de la pacientă, din zona coastelor.

„Am optat pentru cea mai bună soluție și anume să scape de traheostomă și să încercăm să o facem pe pacientă să vorbească normal, să respire normal și să înghită normal. I-am spus că nu va fi ușor, este o operație dificilă, dar în acest război mergem împreună și îl vom câștiga!”, explică Prof. Dr. Ioan Cordoș.

Operația a reușit și Andrada a revenit la o viață normală, putând respira, vorbi și mânca normal. Ea vine regulat la SANADOR pentru controale medicale.

„În România avem medici excepționali, foarte bine pregătiți și dornici să te ajute. Nu întâlnești atâta empatie la medicii din străinătate, pentru mine a contat foarte mult acest lucru. M-am simțit foarte bine la SANADOR. Mă bucur foarte mult că am venit aici. Semnul acesta de la gât o să îmi amintească toată viața de această experiență și de medicii care m-au salvat. Sunt foarte recunoscătoare!”, conchide Andrada.

La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate intervenții chirurgicale de mare complexitate, într-un bloc operator ultramodern, dotat cu echipamente performante. Medicii specializați în chirurgie toracică au experiență vastă și pregătire la cel mai înalt nivel, astfel că pot realiza cu succes intervenții complexe, inclusiv pentru rezolvarea stenozei traheale sau proceduri reconstructive. După operație, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția ATI a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată la categoria I, nivelul maxim de competență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
Reuniune surpriză în Beverly Hills. Cameron Diaz și Demi Moore, împreună la 21 de ani de la premiera...
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Nu au existat bani pentru plata pensiei în decembrie. La ce artificiu a recurs guvernul? DOCUMENT
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute pe 21 noiembrie
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...