„Am ajuns la spital cu îngrijorările firești ale omului care nu mai fusese niciodată operat: cea legată de operația în sine și cea referitoare la condițiile din spital. Pentru că mai călcasem, din păcate, prin spitalele de stat.” Așa își începe povestea Cătălin, un pacient în vârstă de 34 de ani, diagnosticat cu hernie inghinală bilaterală, ale cărei frici aveau să se spulbere imediat.
Hernia inghinală, de altfel cel mai întâlnit tip de hernie abdominală, este o afecțiune caracterizată prin pătrunderea în canalul inghinal a grăsimii abdominale sau a unei anse intestinale, ca urmare a producerii la acest nivel a unei rupturi musculare. Durerea, aspectul vizibil de umflătură, senzația de arsură locală, disconfortul din timpul efectuării unor mișcări sunt câteva dintre manifestările clinice ale herniei inghinale, simptome cu care s-a confruntat și tânărul pacient.
Acesta este și motivul pentru care Cătălin s-a prezentat la SANADOR, la un consult de specialitate, în urma căruia i s-a pus diagnosticul de hernie inghinală bilaterală. Dacă nu este tratată corespunzător, această afecțiune se poate complica serios, având un impact puternic asupra calității vieții pacientului. Iar singura opțiune eficientă este tratamentul chirurgical pentru defectele peretelui abdominal.
Pacientul nu a mai stat pe gânduri și la scurt timp a fost supus unei intervenții chirurgicale, realizate cu succes de echipa medicală condusă de Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, robotică și oncologică la Spitalul Clinic SANADOR.
„Relația cu medicul a fost una extraordinară, atât înainte de operație, când am luat împreună decizia că o intervenție robotică e cea mai bună cale de urmat, cât și postoperator, când am putut apela la sfaturi care să-mi ajute recuperarea și revenirea treptată la viață și obiceiurile de dinainte, cum ar fi mersul pe bicicletă”, își amintește tânărul pacient.
Chirurgia robotică, realizată la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul celui mai performant sistem robotic existent la ora actuala în lume – da Vinci Xi, i-a oferit lui Cătălin avantajul unor incizii de mici dimensiuni, a unei spitalizări de scurtă durată și a unei recuperări rapide și fără complicații.
„Deși brațele care m-au operat au fost robotice, ele au fost ghidate de Dr. Teodor Buliga în așa fel încât, la doar câteva zile de la operație, durerile dispăruseră aproape complet. La o săptămână, deja nu mai aveam niciun disconfort. La patru săptămâni, recuperarea era completă!”, povestește Cătălin.
În plus, teama de spital i-a fost spulberată, după cum afirmă chiar pacientul. La SANADOR, fiecare pacient este abordat într-un mod personalizat, ținându-se cont de toate particularitățile acestuia. Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea sunt realizate de medici foarte bine instruiți, cu stagii de pregătire în centre internaționale de referință, și cu o vastă experiență, cu ajutorul celor mai performante echipamente medicale și tehnologii de ultimă oră.
„Totul a fost exemplar din momentul în care am fost preluat de la recepție și până în momentul în care am părăsit spitalul. În caz de nevoie, cineva ajungea în cameră în mai puțin de 30 de secunde. Și lucrurile acestea contează foarte mult atât înainte de a intra în sala de operație, când îți faci curaj, cât și după, când singurele gânduri ar trebui să fie cum să te recuperezi mai repede”, conchide pacientul.