Mariana, o pacientă în vârstă de 55 de ani, a venit din Italia, unde locuiește de ceva timp, pentru a se trata în România. Femeia se confrunta de mulți ani cu o afecțiune frecvent întâlnită, doar că, în cazul ei, situația părea să fie mai complicată.
„Problema era confuză la mine, de mulți ani mă luptam cu o litiază renală, iar la ultimele două ecografii efectuate, am remarcat că ceva nu era în regulă și am decis să consult un specialist”, povestește pacienta.
Calculii renali, numiți și pietre la rinichi, sunt depozite dure de material cristalin și săruri, formate la nivelul rinichilor. Dacă sunt descoperiți la timp și tratați corespunzător, acești calculi nu pun probleme deosebite. Însă, dacă se măresc în dimensiune și încep să se deplaseze, pot provoca leziuni permanente și complicații severe.
Pentru că se simțea tot mai rău, Mariana s-a întors în România și s-a programat la Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie de la Spitalul Clinic SANADOR.
„Despre Conf. Dr. Marcian Manu știam din auzite, din recomandări ale altor pacienți, pentru că doctorii buni se știu în piață. Am mers la un consult, iar prima impresie a fost că dă dovadă de un extraordinar profesionalism. Mi-a oferit un diagnostic clar, fără nicio urmă de ezitare. Mi-a spus că rinichiul meu nu arată bine deloc și că trebuie intervenit chirurgical de urgență”, își amintește Mariana.
La recomandarea specialistului, pacienta a efectuat și o urografie, care a confirmat diagnosticul. Mariana prezenta un calcul coraliform foarte mare, dar și o supurație, care îi afectase mare parte din rinichiul stâng. Prin urmare, era necesar tratamentul chirurgical, pe care pacienta l-a acceptat fără să stea pe gânduri.
„De la bun început, domnul doctor mi-a zis că va face tot ce este posibil omenește să îmi salveze rinichiul. M-a informat despre riscurile care pot apărea și am ales să merg pe mâna dumnealui. Și mă bucur și mă felicit în fiecare zi pentru această decizie”, mărturisește pacienta.
Deși nu a fost o intervenție ușoară, totul a decurs fără probleme, operația finalizându-se cu succes. Postoperator, Mariana a beneficiat de cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, care este acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. Recuperarea a fost ușoară, pacienta externându-se la scurt timp de la intervenție.
„În momentul în care m-am trezit din anestezie, domnul doctor a venit la patul meu. Eu probabil că încă eram sub efectul anesteziei, dar dânsul parcă era mai bucuros decât mine că mi-a putut salva rinichiul. Îi doresc să fie sănătos, ca să poată vindeca și alți pacienți, căci suntem mulți care avem nevoie de dânsul”, conchide Mariana.
La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, pacienții au acces la toate tipurile de tratament pentru litiaza renală, în funcție de indicația medicală stabilită: litotriție extracorporală cu unde de șoc, nefrolitotomie percutană, ureteroscopie, chirurgie laparoscopică sau deschisă. Intervențiile sunt realizate de medici urologi foarte bine pregătiți și cu o bogată experiență, în condiții de maximă siguranță, cu ajutorul unor echipamente moderne, de ultimă generație.