Cum pot fi controlate durerile din timpul nașterii naturale?

Data publicării:
17.07 Digi24 Articol sustinut de SANADOR

Nașterea naturală, atunci când sarcina decurge fără probleme și nu există riscuri, este cea mai indicată metodă pentru aducerea pe lume a unui copil, fiind un proces fiziologic normal. După nașterea naturală, mămica se recuperează mai repede, lactația apare în scurt timp, iar riscul de complicații este mai mic la o nouă sarcină. Și nou-născutul beneficiază de avantaje semnificative - are un risc redus de afecțiuni respiratorii și dezvoltă un sistem imunitar mai puternic.

Temerile care apar însă în timpul sarcinii, precum și frica de durere din timpul travaliului, le pot determina pe unele femei să opteze pentru naștere prin cezariană. În prezent însă, gravidele care doresc să nască natural pot solicita o anestezie epidurală. Această opțiune va fi discutată cu medicul obstetrician care va asista nașterea și cu medicul anestezist, care o vor informa pe pacientă despre ce presupune procedura și se vor asigura că nu există contraindicații.

Anestezia epidurală implică injectarea unui anestezic în spațiul din zona nervilor spinali ai regiunii lombare, printr-un cateter, astfel încât durerea din timpul contracțiilor să nu mai fie resimțită. În acest fel, pacienta rămâne conștientă, se poate mișca, dar nu mai simte durerea, se relaxează și cooperează mult mai bine cu medicul, astfel încât nașterea poate să decurgă cât mai bine. Nașterea naturală cu anestezie epidurală este frecvent practicată într-o maternitate modernă, transformând nașterea într-o experiență de care mămica își va aduce aminte cu drag.

Pacientele care aleg Maternitatea SANADOR beneficiază de naștere în cele mai bune condiții de siguranță și confort, având posibilitatea să opteze pentru anestezie epidurală, indiferent dacă nașterea este naturală sau prin cezariană. Medicii anesteziști le asigură un consult preanestezic complet, iar echipa medicală de la Maternitatea SANADOR, foarte bine pregătită, este gata să intervină în orice situație neprevăzută care poată să apară înainte, în timpul sau după naștere.

Nou-născuții beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale pe Secția de Neonatologie, iar cei prematuri sau care au diferite probleme de sănătate sunt monitorizați pe Secția de Terapie Intensivă Neonatală, dotată cu aparatură performantă, care susține funcțiile vitale ale micuților și le permite să se adapteze mai repede la mediul extrauterin. Secția dispune de incubatoare moderne, ventilatoare, mese de resuscitare, pompe de perfuzie și echipamente pentru administrarea de oxigen.

La Maternitatea SANADOR, pacientele au acces și la servicii complete de monitorizare a sarcinii: consultații de obstetrică-ginecologie, ecografii de sarcină, analize de laborator și alte investigații specifice, în funcție de indicația medicală. Blocul de nașteri de la Maternitatea SANADOR este format din 3 săli moderne, aseptice, fiecare având o centrală proprie de tratare a aerului. Pacientele care nasc la SANADOR pot să opteze pentru cazare în rezerve single sau duble, cu sistem rooming-in pentru nou-născuți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri