Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?

Data actualizării: Data publicării:
dr_marius_catana (2) Articol susținut de SANADOR

În cazul unui accident rutier grav, intervenția promptă și experiența echipei medicale fac diferența, iar victima unui eveniment de acest fel se poate recupera chiar și în cazul unor leziuni severe, precum o fractură de coloană.

Raluca a trecut printr-un accident de acest fel, care i-a produs o leziune severă la coloană: fracturi vertebrale cominutive la nivel toracic și lombar (T7, L1 și L2), adică trei vertebre rupte în mai multe fragmente. După ce a fost transportată imediat la cel mai apropiat spital, pentru evaluare și stabilizare, pacienta a decis să fie transferată la Spitalul Clinic SANADOR, pentru operație de urgență la coloană.

Fractura vertebrală la mai multe niveluri, precum cea suferită de Raluca, este o leziune extrem de gravă, care se manifestă prin durere de spate intensă și care, în lipsa tratamentului rapid, duce la complicații, precum paraplegie și pierderea controlului asupra mișcărilor, pentru că fragmentele vertebrale rupte apasă pe măduva spinării.

La Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalul Clinic SANADOR, pacienta a fost supusă unor investigații imagistice complete, performante, care au confirmat diagnosticul. Raluca a fost internată imediat în spital și a fost preluată de Dr. Marius Catană, medic primar neurochirurgie, unul dintre cei mai experimentați medici români în tratamentul afecțiunilor vertebro-medulare.

Intervenția de chirurgie spinală efectuată de Dr. Marius Catană în cazul Ralucăi a fost una deosebit de complexă și a durat peste 4 ore. Operația a avut succes și regiunile vertebrale fracturate au fost stabilizate, astfel încât pacienta și-a recăpătat postura normală și controlul asupra mișcărilor. Recuperarea a decurs foarte bine, fără complicații.

„Domnul doctor Marius Catană este medicul care face minuni! Am știut din prima clipă că am ajuns unde trebuie pentru a fi salvată! De la prima interacțiune, am simțit că este medicul căruia îi pasă cu adevărat de pacient, cu o abordare profesionistă, elegantă și cu o vastă experiență. Îi sunt recunoscătoare!”, mărturisește pacienta.

Postoperator, Raluca a urmat la SANADOR un amplu program de recuperare medicală, prin ședințe de kinetoterapie. În scurt timp, a putut să-și reia activitățile obișnuite.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de neurochirurgie sunt realizate într-un bloc operator foarte bine echipat, dotat cu aparatură de ultimă generație, precum microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900. Neurochirurgii experimentați de la Spitalul Clinic SANADOR realizează diferite tipuri de intervenții chirurgicale, de la operații clasice, deschise, până la vertebroplastie sau alte proceduri minim invazive necesare pentru hernie de disc, stenoză de canal lombar și alte afecțiuni spinale.

Pentru o recuperare optimă după operație, pacienții sunt permanent monitorizați în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, iar ulterior beneficiază de un program personalizat de reabilitare medicală.

Urgențele medicale și chirurgicale sunt evaluate și tratate rapid și eficace în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul la două ore de București unde se vorbește altă limbă. Localnicii au obiceiuri vechi de 100 de ani
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea...
Newsweek
Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul în care un câine Husky e surprins în timp ce cânta. Imaginile sunt virale: „E chiar mai bun decât...
Film Now
În anii '90, făcea furori în „Renegatul”. Cum arată astăzi și în ce producții mai joacă Lorenzo Lamas, tatăl...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...