Atunci când un cuplu își dorește cu ardoare un copil, nimic nu ar trebui să stea în calea acestui vis. Din păcate, multe cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate, întâmpinând dificultăți în obținerea unei sarcini pe cale naturală. Diagnosticul de infertilitate este stabilit dacă partenera nu rămâne însărcinată după un an de contacte sexuale neprotejate, sau după șase luni, dacă pacienta are peste 35 de ani.
Vestea bună este că, în prezent, infertilitatea nu mai este considerată un capăt de drum și multe cupluri pot rezolva această problemă urmând câțiva pași simpli. Primul pas este programarea unui consult la un medic specializat în reproducere umană asistată medical, care va investiga cu atenție fiecare caz în parte și va recomanda un set de analize, pentru a descoperi cauzei infertilității.
Analizele pentru FIV vor fi indicate personalizat pentru fiecare cuplu în parte, după efectuarea unui consult de obstetrică-ginecologie și a unui consult de andrologie. Testele includ analize standard, pentru ambii parteneri, cum sunt cele de sânge (biochimice, pentru verificarea funcționalității ficatului sau rinichilor, dozări hormonale) și testele pentru bolile cu transmitere sexuală. La acestea se adaugă investigații specifice pentru parteneră, cum este ecografia transvaginală, sau analize pentru partener, cum ar fi spermograma și spermocultura.
Odată identificată cauza infertilității, în pasul următor, medicul specialist va putea recomanda tratamentul potrivit, care este personalizat. Acesta poate varia de la măsuri simple, ca adoptarea unui stil de viață sănătos sau tratament medicamentos pentru a îmbunătăți funcția testiculelor, până la intervenții chirurgicale, recomandate pacienților cu varicocel, hidrocel sau de obstrucție epididimară.
Dacă, în urma analizelor efectuate și a tratamentelor urmate, medicul va ajunge la concluzia că nu poate fi obținută o sarcină pe cale naturală, atunci va indica soluția potrivită pentru fiecare cuplu în parte. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicul specializat în reproducere umană asistată medical poate recomanda stimulare ovariană, inseminare intrauterină sau o procedură FIV (pe ciclu natural sau prin stimulare ovariană controlată, FIV cu ICSI, FIV cu ovocite donate sau FIV cu embrioni criogenați).
La Centrul FIV SANADOR, pacientele cu probleme de fertilitate beneficiază de consultații asigurate de medici empatici și experimentați și de acces la toate testele și investigațiile medicale necesare pentru a descoperi cauza infertilității. În funcție de rezultatele acestor analize, medicii supraspecializați în reproducere umană asistată medical de la Centrul FIV SANADOR vor recomanda soluția potrivită pentru obținerea unei sarcini.
Centrul de fertilizare in vitro SANADOR este dotat cu echipamente moderne pentru reproducerea umană asistată, iar în cadrul său activează o echipă medicală de elită. Centrul funcționează în regim ambulatoriu și cu spitalizare de zi, în aceeași clădire cu Clinica SANADOR Floreasca, una dintre cele mai mari și mai bine dotate clinici private din București.