Afecțiunea care poate provoca impotență și sindrom de coadă de cal. Cum se tratează?

Data actualizării: Data publicării:
Dr_Ovidiu_Gramescu_Sanador Articol sustinut de SANADOR

Durerile de spate se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate și nu trebuie să fie neglijate, pentru că uneori pot fi provocate de o afecțiune gravă, care necesită tratament prompt. O hernie de disc lombară poate să apară în urma suprasolicitării coloanei și, în lipsa tratamentului adecvat poate duce la complicații severe, care afectează semnificativ calitatea vieții pacientului.

În această situație s-a aflat și George, care suferea de mai mult timp de lumbago, adică de dureri lombare puternice, și care amânase consultul medical, sperând că disconfortul va trece de la sine. Starea lui s-a agravat însă, iar bărbatul a ajuns de urgență la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost consultat de Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie.

În urma consultației de specialitate, urmată de investigații imagistice avansate, Dr. Ovidiu Grămescu a pus diagnosticul de hernie de disc lombară L5–S1 și stenoză de canal vertebral lombar L4–L5 și L5–S1. Singura soluție pentru George era tratamentul chirurgical, iar pacientul a avut deplină încredere în recomandarea Dr. Ovidiu Grămescu și în profesionalismul echipei medicale de la Spitalul Clinic SANADOR.

Intervenția chirurgicală a decurs fără probleme și George s-a externat în scurt timp, fără complicații, recuperându-se foarte repede. În doar câteva zile, s-a putut întoarce la activitățile sale obișnuite, fără să mai simtă cel mai mic disconfort, și a urmat un program de recuperare medicală, la recomandarea medicului.

Dacă nu este tratată corect și la timp, o hernie de disc poate duce la numeroase complicații grave, inclusiv la durere cronică, impotență funcțională, paralizia picioarelor sau la sindromul de coadă de cal, care este o urgență medicală, pentru că poate provoca incontinență urinară și fecală.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de neurochirurgie sunt realizate cu echipamente de ultimă generație, printre care se numără microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900, care măresc semnificativ câmpul operator, permițând astfel incizii foarte sigure, de mare finețe. Spitalul Clinic SANADOR deține unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din țară și Secție de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, cu nivelul maxim de competență existent.

În cazul unor complicații provocate de hernia de disc, cazurile care constituie urgențe medicale sunt evaluate și gestionate cu promptitudine în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR, singurul din sistemul privat de sănătate din România. Investigațiile imagistice performante, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice, sunt disponibile nonstop, iar operațiile pot fi realizate inclusiv în regim de urgență, Spitalul Clinic SANADOR având 26 de linii de gardă, inclusiv o linie de gardă de neurochirurgie.

Pentru o recuperare optimă postoperator, pacienții beneficiază de un program de reabilitare medicală stabilit individualizat de un medic specialist, care ține cont de nevoile pacientului, de starea sa de sănătate și de nivelul de activitate fizică practicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri